Tour de France

Kasper Asgreen stiller til start på 4. etape trods grimt styrt

24-årige Kasper Asgreen er stadig en del af årets Tour de France, efter han var involveret i et styrt, hvor han kørte frontalt ind i et vejskilt.

Deceuninck - Quick-Step-danskeren Kasper Asgreen stiller til start på 4. etape af Tour de France. Det bekræfter holdet tirsdag formiddag over for TV 2 SPORT, mens Kasper Asgreen selv skriver som en del af SMS-dagbogen.

- Jeg er naturligvis forslået, men jeg har været heldig. Det største problem er nu nogle meget spændte og ømme muskler i nakken. Men jeg har bestået alle test for hjernerystelse uden problemer, så jeg starter i dag, skriver Asgreen.

Der var tvivl om Asgreens videre deltagelse i Touren, efter han på 3. etape var involveret i et grimt styrt, hvor han blandt andet slog hovedet. Resultatet var en groggy dansker, der flækkede en tand, fik skrammer i ansigtet og hovedpine efter styrtet.

- Det vigtigste lige nu er, at hovedet er okay. En hjernerystelse er ikke for sjov. Jeg har lige lavet en test, som faktisk så overraskende fin ud. Jeg laver en mere i morgen tidlig (tirsdag, red.), og så beslutter vi, om jeg starter, sagde Asgreen mandag aften til TV 2 SPORT, hvor han fik scannet både sit hoved samt sin nakke og skulder.

Nu har det altså vist sig, at Asgreen er frisk nok til at stille til start. TV 2 SPORT var til stede tirsdag morgen ved Quick-Steps hotel, hvor Kasper Asgreen kortvarigt trillede rundt for at teste sin nye cykel, som du kan se i videoen over artiklen.

Asgreen prøvekører sin cykel forud for 4. etape.

Hans styrt på 3. etape var så voldsomt, at stellet knækkede midt over, mens hjulene og andre dele blev kraftigt beskadiget. Derfor arbejdede holdets mekanikere både mandag aften og flere timer tirsdag morgen på at få en ny cykel gjort klar til Kasper Asgreen.

En del af stellet er knækket over på Asgreens cykel.

Sidst i mål på 3. etape

Der var ellers ikke meget, der tydede på, at der overhovedet skulle være tvivl om Kasper Asgreens Tour de France-deltagelse.

Undervejs på 3. etape leverede danskeren et stort stykke arbejde i fronten af feltet. Her hjalp han med at trække udbruddet ind, så vejen var banet for holdkammeraten Julian Alaphilippe, der kørte i mål og vandt etapen.

Efter sit hårde arbejde skulle Asgreen egentlig bare køre stille og roligt til målstregen sammen med blandt andre holdkammeraten Michael Mørkøv, men så gik det galt. Et uopmærksomt øjeblik resulterede i, at Asgreen kørte frontalt ind i et vejskilt.

- Jeg har lige fået en flaske fra bilen, men jeg har allerede to på cyklen, så jeg tager den i munden og finder nogle tilskuere at smide den tomme til. Jeg kigger ned for at placere den nye flaske i holderen, og så kører jeg frontalt ind i et skilt på en midterhelle. Kæmpe juniorfejl, skrev Asgreen i sin SMS-dagbog med TV 2 SPORT mandag aften.

Michael Mørkøv blev vidne til styrtet og beskrev det som 'et meget grimt styrt'. En vurdering, holdets læge, Philip Jansen, var enig i.

- Det var et virkelig hårdt styrt, men han har det rigtig godt. Han er en af de hårdeste fyre, der nogensinde har siddet på en cykel, så jeg er sikker på, han kommer sig hurtigt, sagde lægen.

Kasper Asgreen kom i mål som den sidste rytter - godt 20 minutter efter etapevinderen. Han havde skrammer i ansigtet, men kunne selv gå fra røntgenvognen til ambulancen, der kørte ham til hospitalet for yderligere undersøgelser.

Tirsdag aften returnerede danskeren så til holdets hotel, hvorefter han altså slog fast, at det først tirsdag formiddag skulle afgøres, hvorvidt han stillede til start på 4. etape.

Du kan se 4. etape med Kasper Asgreen i feltet på TV 2 og TV 2 PLAY fra klokken 11.55.