Tour de France

Mistede den gule trøje: - Måske har hele cirkusset været for meget

Hollandske Mike Teunissen var både lettet og skuffet, da det stod klart, at han måtte afgive Tourens førertrøje.

Julian Alaphilippes flotte solosejr var guld værd.

Efter 3. etape kunne franskmanden nemlig iklæde sig løbets gule førertrøje på bekostning af Jumbo Vismas Mike Teunissen, der måtte give fortabt på finalens stejle stigninger.

- Sådan er livet. De sidste to dage har været meget hektiske. Måske har hele cirkusset været for meget, siger den detroniserede hollænder til NOS.

Mike Teunissen overraskede alt og alle, da han kastede sin cykel foran Peter Sagans og vandt Tour de France’ 1. etape i Bruxelles. Sejren betød, at den 26-årige hollænder bar den gule trøje, da han hjalp sit hold til at vinde holdtidskørslen på 2. etape.

Skrev historie

3. etape blev imidlertid endestationen for Mike Teunissens gule eventyr, og han lægger ikke skjul på at være en anelse skuffet.

- Du når et punkt, hvor realiteterne indhenter dig, og du indser, at det bliver svært at beholde trøjen. Når den tid kommer, er det skuffende, siger han ifølge Cyclingnews.

- Jeg tror ikke, der er stor chance for, at det nogensinde sker igen, så det ville have været fedt at beholde den lidt længere. På den anden side kan jeg lide at se på den lyse side. Med to dage i den gule trøje skrev jeg historie. Ingen kan nogensinde tage det fra mig.

26-årige Mike Teunissen blev den første hollænder i 30 år, der kørte i den gule trøje i Tour de France.

Et dramatisk styrt kostede nogle af favoritterne muligheden for en sejr og sendte Mike Teunissen først over stregen og i den gule trøje. Video: TV 2 SPORT

Lykønsket af stjerner

Alt i alt tager Mike Teunissen gode minder med fra Tourens første dage i Belgien.

- Jeg fik ret mange komplimenter fra andre ryttere i feltet. De syntes jeg gjorde det virkelig godt, og det er nok det største for mig: At jeg kan gøre en masse mennesker glade og efterlade et godt indtryk, fortæller han.

Store navne som den forsvarende Tour-vinder Geraint Thomas og verdensmesteren Alejandro Valverde har begge lykønsket hollænderen med hans flotte kørsel.

Du kan følge Mike Teunissen og de andre profiler i årets Tour de France på TV 2 og TV 2 PLAY, hvor alle etaper vises direkte.