Tour de France

Mørkøv i skænderi efter triumf: - Det er respektløst

Michael Mørkøv skubbede og skældte ud på tv-fotografer efter etapesejren til Elia Viviani.

Der var drama både før og efter målstregen på fjerde etape af Tour de France.

Kort efter Elia Viviani var kommet først over målstregen efter en massespurt, flokkedes fotografer og tv-folk rundt om italieneren.

Ved siden af stod Michael Mørkøv, som spillede en stor rolle i at føre Viviani frem til sejren.

Han stod klar til at blive interviewet af TV 2 SPORT, imens han blev skubbet af fotograferne, som ved siden af fortsat forsøgte at få de bedste billeder af Viviani.

Da han til sidst også fik et kamera i hovedet, blev det for meget for Mørkøv, som skubbede fotograferne til side og gav en verbal overhaling til nogle franske tv-folk.

- Der var en større slåskamp for at komme over til Elia (Viviani red.), end der var for at komme over målstregen, lød det med et smil fra den danske mester kort efter til TV 2 SPORT.

Det var især fotografer fra fransk tv, som Mørkøv blev sur på.
Der blev uddelt skub mellem Mørkøv og tv-fotograferne.

Selvom der var plads til et smil efter sejren, synes han dog ikke, at det var i orden af tv-folkene.

- Jeg var ved at blive mast af, jeg ved ikke hvor mange kamerafolk. Det er vanvittigt respektløst over for ryttere, der lige har kørt 215 kilometer.

- Det var fransk tv, og jeg fik to gange et kæmpestort kamera lige i hovedet. Jeg ved ikke, hvad sådan en kameramand tænker på, uddybede han over for ritzau.

Kristoff: - Skrid med jer

Michael Mørkøv var bestemt ikke den eneste rytter, som blev skubbet væk af tv-folkene.

Ved siden af ham stod Alexander Kristoff, som blev nummer to i spurten. Han havde ligesom danskeren svært ved at skjule sine frustrationer.

- Rolig! Skrid med jer, råbte Kristoff til pressefolkene.

Det endte som forventet i en massespurt, hvor Elia Viviani var den hurtigste af de hurtige. Video: TV 2 SPORT

Ifølge TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen er det dog en ganske almindelig episode på de flade sprinteretaper.

- Det er meget normalt for Touren. Især på de her etaper, hvor hele feltet kommer ind på stort set samme tid, og hvor der er en masse skubben og mennesker.

- TV-stationerne skal have deres historier, og der er det tit, at man er ved at få et kamera i hovedet, siger Chris Anker Sørensen, som selv prøvede det en del gange, da han selv var aktiv cykelrytter.

- Man er jo helt oppe og køre, og så er det irriterende, at få et kamera smadret i ansigtet. Men omvendt er de der også for at lave deres arbejde. Så det er en svær situation, pointerer han.

Femte etape kan ses onsdag på TV 2 og TV 2 PLAY fra klokken 13.15.