Tour de France

Touren vil afgøre min fremtid, siger Viviani

Elia Viviani håber, han kan bruge Tour de France til at sikre sig en stor kontrakt. To danskere spiller en vigtig rolle i den mission.

Sprinteren Elia Viviani kører med en langsigtet agenda i baghovedet, når han jagter etapesejre i Tour de France.

Ved årsskiftet udløber hans kontrakt med Deceuninck - Quick-Step, og derfor håber han, at en god præstation i verdens største cykelløb kan føre til en lukrativ kontrakt.

- Som jeg har sagt tidligere, vil jeg gerne blive her. Mine resultater med holdet har været en demonstration, så vi må se, hvad der sker. Nu er vi i Tour de France, og jeg vil gerne vinde en etape her. Denne Tour vil sandsynligvis afgøre, hvor jeg skal køre næste år, siger Elia Viviani til Cyclingnews, hvor han også udtaler sig om forventningerne til den kommende kontrakt.

- Jeg synes, jeg fortjener det efter min sæson sidste år - vi må se, hvem der vil give mig en stor kontrakt.

Elia Viviani er i øjeblikket i gang med sin tiende Grand Tour, men det er kun anden gang, han kører Tour de France. I 2014 var hans bedste resultat en 17.-plads, men siden skiftet til Deceuninck - Quick-Step har italieneren haft stor succes.

Får hjælp af Mørkøv og Asgreen

I 2018 er han noteret for hele 18 sejre, mens 2019 indtil videre er resulteret i 6 sejre. 2 af disse fandt sted i Schweiz Rundt, hvor Viviani blev kørt frem i spurterne af Michael Mørkøv og Kasper Asgreen.

De to danskere hjælper også Viviani under årets Tour, og allerede på fjerede etape satser han på at køre først over målstregen.

- I dag skal jeg være fokuseret på at følge med Maximilian Richeze og Michael Mørkøv. De vil bringe mig i en perfekt position inden spurten, siger Viviani til TV 2 SPORT.

Selv uden Kasper Asgreen ligner det en dag for Viviani. Video: TV 2 SPORT

Ud over en kontraktforlængelse med Deceuninck - Quick-Step har Elia Viviani været sat i forbindelse med franske Cofidis, der satser på at rykke op på World Touren i næste sæson.