Tour de France

- Jeg følte mig skæv i kroppen, siger Fuglsang

Jakob Fuglsang mener selv, at han er på 90-95 procent inden den første bjergetape i Tour de France.

Jakob Fuglsang havde ingen problemer med at følge med feltet på 5. etape af Tour de France, som blev kontrolleret af sprinterholdene i et jævnt tempo og vundet af Peter Sagan.

Men alligevel følte Fuglsang sig ikke helt tilpas ude på ruten.

- Jeg følte mig lidt skæv i kroppen. Jeg følte det som om, jeg trådte lidt skævt, siger han til TV 2 SPORT.

Er det noget, der bekymrer dig?

- Nej, det er det ikke. Jeg tror bare, det er dagsformen, og jeg tror, jeg nok skal få styr på det til i morgen (torsdag, red.).

- Jeg er nok på 90-95 procent nu. Der mangler stadig lidt, for at jeg er helt på toppen. Men jeg synes, det går den rigtige vej.

En hård etape venter

På 6. etape får Jakob Fuglsang formentlig brug for alle 95 procent og nok også mere til. Rytterne skal over syv bjergetoppe - heriblandt finalestigningen La Plance des Belles Filles, som er en kategori 1-stigning.

- Det bliver første gang, vi umiddelbart får at se, hvem der har benene til at køre klassement, og hvor jeg også selv skal vise, at jeg er der, hvor jeg gerne skal være. Det bliver en hård dag, og en dag, hvor der formentlig bliver gået til stålet, vurderer Fuglsang.

Astanas danske sportsdirektør, Lars Michaelsen, ser frem til at erfare, hvordan holdets danske kaptajn klarer sig.

- Vi skal gå ud fra, at Jakob er klar. Når de forskellige klassementsfavoritter begynder at spille med kræfterne, skal vi se, hvor meget Jakob kan svare igen med, siger han.

- Jeg tror, den (La Planche des Belles Filles, red.) passer meget godt til ham. Man har forlænget stigningen med en kilometer, og det skulle gøre den lidt mere spændende.

Peter Sagan vandt 5. etape foran Wout van Aert og Matteo Trentin.

Jakob Fuglsang ligger nummer 25 i klassementet med et minut og seks sekunder op til Julian Alaphilippe i den gule førertrøje. Se hele klassementet her.

6. etape kan ses i fuld længde på TV 2 og TV 2 PLAY fra torsdag klokken 13.05.