Tour de France

Rivalernes ord før etapen fik Valgren til at droppe planer

Der var ikke store chancer for, at et udbrud ville holde hjem til målstregen på 5. etape. Det fandt Michael Valgren ud af inden de første tråd.

Hverken før Tour de France eller kort inden 5. etape lagde Michael Valgren skjul på, at han havde sat et stort kryds ud for onsdagens etape.

Det endte dog ikke med at blive en dag i udbruddet for den 27-årige Dimension Data-rytter, og det var der en logisk årsag til. Valgren lod nemlig fornuften frem for angrebsgenet sejre. Han havde nemlig været rundt hos konkurrenterne inden etapen for at høre om vindermulighederne for det udbrud, der endte med at komme af sted.

- Man kunne hurtigt læse cykelløbet, og jeg kunne godt se, at der var nogle hold, der gerne ville have, at udbruddet ikke blev alt for stort. Jeg stikker altid en finger i jorden inden starten for også lige at høre de forskellige hold, som eventuelt kunne have interesse i at kontrollere, og der sagde Sunweb med det samme, at de ville kontrollere for Matthews, siger Michael Valgren til TV 2 SPORT.

Valgren kunne dog ikke – trods informationen fra konkurrenten – lade være med at prøve at angribe en enkelt gang. Det blev dog ikke til noget, og mere insisterende var han heller ikke efterfølgende for at komme af sted igen.

- Jeg kunne godt regne ud, at det ikke ville holde hjem. Så det ville være skønne spildte kræfter, tilføjer han til TV 2 Norge.

Da han var afklaret med, at han ikke kom til at spille en hovedrolle på etapen, overvejede han at lade sig falde tilbage og tage en afslappende dag. Det gjorde han dog ikke, for i stedet tog han arbejdshandskerne på og prøvede at hjælpe Edvald Boasson Hagen til en topplacering.

Det blev dog kun til en 12.-plads til Valgrens norske holdkammerat.

I en spurt i en decimeret gruppe sidder Boasson Hagen normalt bedre med, og det beskedne resultat skyldes, at han kort inden målstregen punkterede op ad den sidste stigning, Cote des Cinq Chateaux.

- Det var noget værre lort. Sagt på jysk, hvor jeg kommer fra, er det træls med Eddys (Edvald Boasson Hagen, red.) punktering, siger Michael Valgren.

Boasson Hagen måtte jagte feltet op ad bakken og på den efterfølgende nedkørsel. Han fik kontakt med bagenden få kilometer før mål og blev fragtet frem af Valgren, som ventede på den stærke nordmand.

- Det er svært at sige, om han havde slået Sagan, men det havde givet noget mere friskhed i benene i en spurt. Du har brug for den der punch til at spurte. Du skal helst spare og spare så meget som muligt, og at skulle lukke et hul på 30 sekunder, når det går opad, er aldrig sjovt. Slet ikke for en puncheur.

Valgren sad med fremme

Michael Valgren kom i mål sammen med feltet og endte som nummer 32.

Etapen var den første med stigningsprocenter, der for alvor gjorde ondt i benene på feltets ryttere.

- Jeg synes, de kører stærkt, men jeg sad da med. Det var ikke komfortabelt, men jeg sad da med.

Det er vel et godt tegn?

- Ja, det er et fint tegn. Jeg regnede også med det, siger han.

Torsdag er Tour de Frances første store bjerge på programmet, og her skal danskeren ’bare’ gennemføre.