Første rytter udgår af årets Tour de France

Tempospecialisten Patrick Bevin stiller ikke til start på 6. etape, efter en røntgenundersøgelse har vist, at han har brækket to ribben.

De første fem etaper i årets Tour de France har været præget af styrt, hvoraf flere har været voldsomme. Alligevel er det først op til 6. etape, at løbets første rytter udgår.

Den 28-årige CCC-rytter Patrick Bevin styrtede på 4. etape, skriver holdet. Han fuldførte alligevel etapen og stillede ligeledes til start på onsdagens 5. etape, hvor han også gennemførte. Nu har store smerter ført til en røntgenundersøgelse, der har vist to brækkede ribben. Derfor stiller Bevin ikke til start på 6. etape.

Smerter er tiltagende

Ifølge holdets læge har de observeret Bevin siden styrtet, men smerterne i hans ribben og skrammer andre steder på kroppen førte ikke til yderligere undersøgelser, før Bevin igen beklagede sig over tiltagende smerter på 5. etape. Derfor blev han undersøgt straks efter etapen.

- Som det ofte ses med brækkede ribben, er smerten første tiltaget på anden- og tredjedagen efter styrtet, og selvom Patrick gerne ville forsøge at gennemføre 6. etape, har vi her til morgen taget en kollektiv beslutning om, at han skal trække sig fra løbet, så han kan komme sig og fokusere på målsætningerne for den resterende del af sæsonen, siger holdets overlæge, Max Testa.

Allerede på 3. etape styrtede Patrick Bevin også, hvor han var nede at ligge. Holdet skriver dog, det handler om et styrt på 4. etape med omkring 100 kilometer tilbage, hvor Bevin også røg i asfalten. Han faldt ned på venstre side og fik en anden rytters hjul lige i brystet.

- Jeg troede, jeg slap fra styrtet uden skader, for jeg havde ingen problemer, da jeg cyklede videre. Jeg havde ikke mistet hud eller andet. Jeg troede, det ikke var slemt, men som etapen skred frem, blev det værre. Vi gjorde alt for at minimere smerten, men på gårsdagens etape blev det så slemt, jeg måtte direkte til undersøgelse bagefter, forklarer Patrick Bevin selv.

Vigtig tempospecialist

Trods skadens omgang valgte han at sove på det og se, om det stadig var ligeså slemt torsdag morgen. Han valgte dog at respektere rådet fra holdets medicinske stab, der altså anbefalede ham at trække sig.

- Du bliver nødt til at fraregne den emotionelle del og den konklusion, at det er Tour de France, så du kan træffe en rationel beslutning. To brækkede ribben bliver ikke bedre natten over, slutter Bevin.

Før 6. etape ligger han nummer 137 i klassementet - 31 minutter og 21 sekunder efter førertrøjen.

Bevin var dog en afgørende del af CCC's gode holdtidskørsel på 2. etape, hvor de sluttede som nummer syv. Han betragtes som en tempospecialist og blev senest nummer fem på sidste enkeltstart i Tour de Suisse, hvor han blandt andet slog den stærke Bahrain-Merida-rytter Rohan Dennis.