Cykling

Fuglsang afventer konkurrenter i årets første bjergslag

Jakob Fuglsang føler sig bedre og bedre tilpas, fortæller han inden 6. etape.

Jakob Fuglsang afventer de øvrige klassementsryttere, når Tour-feltet rammer årets første, store bjergetape.

Jakob Fuglsang har det bedre og bedre efter sit styrt på 1. etape, men det betyder ikke, man skal forvente at se ham i offensiven på vej mod La Planche des Belles Filles.

Det fortalte Astana-kaptajnen inden starten på 6. etape, der er Tourens første store bjergslag.

- Taktikken er at sidde med så længe som muligt og prøve at vinde etapen. Ej, at gøre det så godt som muligt. Så må vi se. Jeg skal ikke umiddelbart ud og køre offensivt. Jeg skal se tingene lidt an, siger Jakob Fuglsang til TV 2 SPORT.

- Jeg tror, vi lader andre om at sætte tempoet. Hvis INEOS gør, som de plejer, så skal de nok sætte sig frem og forsøge at styre løjerne. Så er det benene, der må tale til sidst.

Grænserne testes

Landstræner Anders Lund holder dog muligheden åben for, at Fuglsangs indledende joke kan komme på tale igen under torsdagens 160,5 kilometer.

- Jeg tror, han kommer til at køre offensivt, hvis han har benene – og muligheden opstår. Andet vil være tosset, siger Anders Lund og tilføjer:

- I dag kommer han helt ud på grænserne, og hvis man fornemmer inden en start, at man ikke er på 100 procent, så er det jo voldsomt at håbe på en etapesejr. Derfor tror jeg, hans mindset er lidt deffensivt, lige indtil han sidder der.

Siden sit styrt på 1. etape har Jakob Fuglsang kæmpet med smerter i sit ene knæ. Onsdag sad han lidt skævt på cyklen, men inden 6. etape har han fået sat to ryghvirvler på plads.