Tour de France

Fuglsangs holdkammerat får bøde og tidsstraf for denne manøvre

Astanas Luis León Sánchez og Sébastien Reichenbach fra Groupama-FDJ har fået bøde for at hjælpe hinanden undervejs på 6. etape.

Se Tour de France på TV 2 og TV 2 PLAY.

Luis León Sánchez og Sébastien Reichenbach er ved Tour de France blevet straffet for en manøvre, der bringer tankerne hen på cykelbanen.

Efter de to ryttere blev sat af feltet med cirka 30 kilometer tilbage af 6. etape, forsøgte de at hjælpe hinanden tilbage. TV-billederne viste, at Jakob Fuglsangs holdkammerat hos Astana tog fat i Reichenbachs hånd, så Groupama-FDJ-rytteren kunne få ekstra fart på nedkørslen.

Det er dog imod reglementet hos den internationale cykelunion, UCI.

I artikel 2.12.007 del 4.3 står der blandt andet, at det er forbudt at skubbe eller modtage skub fra en anden rytter. Begge ryttere er af UCI's løbskommisærer derfor blevet straffet med 200 schweizerfranc (cirka 1344 kroner), ti sekunder i klassementet samt fire point i pointkonkurrencen

Luis Leon Sanchez hjalp Sébastien Reichenbach på 6. etape.

Bøde til forsvarende Tour-vinder

Reichenbach, som er schweizisk mester, og León Sánchez er dem, som har fået den hårdeste bøde efter den bjergrige etape. Men de er langt fra de eneste.

Den forsvarende Tour de France vinder, Geraint Thomas, og hans INEOS-holdkammerat Gianni Moscon, har ligeledes fået en bøde på 200 schweizerfranc.

Den har de fået for at smide affald uden for nogle bestemte zoner på ruten.

Gorka Izaguirre Insausti, en anden af Fuglsangs holdkammerater, er blevet straffet med 200 schweizerfranc for at urinere offentligt, hvor tilskuere har kunne se det. Det samme er Jumbo-Vismas Steven Kruijswijk og Cofidis' Pierre-Luc Périchon.

Dylan Teuns fra Bahrain-Mehrida vandt 6. etape. Få overblikket over favoritternes klassement her.