INEOS-stjerner har nyt og dyrt udstyr klar til bjergslag

Verdens rigeste cykelhold spiller igen med musklerne, når de i årets bjergetaper i Tour de France kører på hjulsæt til 25.000 kroner per styk.

Da Team Sky, det nuværende Team INEOS, gjorde sit indtog i cykelsporten, kom marginal gains på dagsordenen.

De justerer på små ting, der i sidste ende kan gøre hele forskellen. Det gør de også i årets Tour de France, når stigningsprocenterne bliver høje.

Ifølge Cyclingtips kørte INEOS-holdet rundt på de dyre, stive og lette carbonfiberhjul 'Lightweight Meilenstein Obermeyer' på 5. etape. Hjulene koster 25.000 kroner per sæt, og på 6. etape kører de igen med dem. Det fortæller den danske tekniske direktør for Team INEOS, Carsten Jeppesen.

- De er meget lette og meget stive, så det meste af den energi, du presser ud i pedalerne, kommer ud som fremdrift. Og så er de rimelig aerodynamiske uden at gå alt for meget på kompromis. Men på en etape som i dag er vægt og stivhed nok mere vigtigt end på en flad etape, hvor aerodynamik er hovedsagen, siger Carsten Jeppesen til TV 2 SPORT.

Dermed kommer INEOS til at køre med to hjulproducenter i årets Tour de France og ser dermed bort fra deres normale hjulsponsor, Shimano, på bjergetaperne.

INEOS' hjul til 6. etape set forfra.
INEOS' hjul til 6. etape set forfra. Foto: Nicholas Sterling / TV 2 SPORT

25.000 kroners placebo?

6. etape er den hårdeste etape indtil videre i årets Tour de France, og her gælder det om at give rytterne de bedste betingelser.

- Det er egentlig også for at have lidt nyt udstyr nogle gange. Jeg tror, det er ligeså meget placebo, at der sker lidt. Vi kører med to forskellige typer hjul til det her Tour de France. Jeg tror, folk gør meget ud af det, end det er.

Så for 25.000 kroner placebo per rytter?

- Det vil jeg ikke sige. Det kan vi tale om efter etapen, siger han og griner.

Selvom det kun er holdets bjergryttere, der for alvor kommer til at have brug for det, kører hele INEOS-holdet ifølge Carsten Jeppesen rundt på de dyre hjul. Det er en nødvendighed, hvis Geraint Thomas eller Egan Bernal får en defekt og skal have et hjul fra en holdkammerat.

INEOS' hjul til 6. etape.
INEOS' hjul til 6. etape. Foto: Nicholas Sterling / TV 2 SPORT