Kæmpe Tour-drøm gik i opfyldelse for Hjalmer

Musikeren Hjalmer har i mange år drømt om at blive cykelrytter. Et alvorligt styrt ende med at sætte en stopper for en karriere som cykelrytter.

Årets 5. Tour de France-etape var noget ganske særligt for musikeren Hjalmer, der turnerer med en kæmpe passion for cykelsport.

Onsdag kom han så tæt på Tour de France, som man kan komme, når man er i Danmark. Han var nemlig gæst i TV 2s Tour de France-studier.

- Kæmpe dream come true, skriver Hjalmer på Instagram.

Det var min drøm, indtil jeg kørte galt på cykel og skulle ligge stille i to måneder med en skade i rygge

Hjalmer

I sine ungdomsår drømte og trænede Hjalmer for at blive professionel, inden et frontalt sammenstød med en bil sendte ham ned ad musikkens vej.

- Der har altid kørt Tour de France og cykelløb i mit barndomshjem. Det var noget, vi sad og så sammen, og jeg tror, jeg var den, der gik mest op i det.

- Fra jeg var 9, til jeg var 13, var det det eneste, jeg ville i hele verden at blive cykelrytter. Jeg havde ingen venner i folkeskolen, fordi jeg skulle ud og træne. Til at starte med kørte jeg rundt i gaderne omkring vores hjem, og da jeg blev ældre, kørte jeg ud omkring Hesbjerg. Jeg tror, jeg kørte 50 kilometer hver dag efter skole.

- Det var det eneste, jeg ville, og jeg købte alle trøjerne fra mine yndlingsryttere og fik en halskæde, der hang dér (ligesom mange ryttere havde, red.).

- Det var min drøm, indtil jeg kørte galt på cykel og skulle ligge stille i to måneder med en skade i ryggen.

- Jeg tørnede frontalt sammen med en bil. Jeg brækkede tre ryghvirvler og skulle ligge med plastickorset og kunne ikke gøre noget selv. Det var heldigvis om sommeren, så jeg lå og så Tour de France. Men det var rimelig hårdt, og da jeg så kom tilbage, havde jeg mistet al den form, jeg havde bygget op. Og så stod der en guitar på mit værelse, og så begyndte jeg at spille.

- Nu følger jeg så meget med, jeg overhovedet kan. Lige nu er vi på turné, så jeg har siddet i en bandbus med TV 2 PLAY og råbt og skreget, når der ikke var forbindelse. Jeg læser også artikler og køber Tour de France-bladet, når det kommer, fortalte Hjalmer, da drømmen om et besøg i Tour de France-studiet gik i opfyldelse.

Hjalmer besøgte Tour de France-studiet i forbindelse med 5. etape.
Hjalmer besøgte Tour de France-studiet i forbindelse med 5. etape. Foto: Hjalmermusic på Instagram