Nøglehjælper faldt overraskende fra og tvang holdet til omrokering

Hollandske Wout Poels er udset til at være en nøglehjælper for Geraint Thomas og Egan Bernal. Torsdag var han dog ikke på toppen.

INEOS-kaptajnerne Egan Bernal og Geraint Thomas havde kun én hjælperytter tilbage, da favoritgruppen kørte ind på den sidste stigning på 6. etape, La Planche des Belles Filles.

Hollandske Wout Poels var ellers udset til at være sidste hjælper for Bernal og Thomas, men Poels endte med at komme i mål som nummer 93, 19 minutter og 28 sekunder efter Dylan Teuns, der vandt etapen.

Dette bekymrer dog ikke Geraint Thomas. Poels skal nemlig først peake i bjergene efter enkeltstarten på 13. etape.

- Vi kalder ham third-week-Wout (han præsterer godt i tredje uge, red.), så han skal nok klare sig. Han sagde til os, at han ikke havde ramt dagen, og derfor rokerede vi rundt på kræfterne. Alt i alt gik det jo meget godt. Han manglede selvfølgelig, men så trådte andre i karakter. Bernal og jeg blev afleveret perfekt, siger Geraint Thomas til TV 2 SPORT.

- Rytterne har været god som en gruppe, og det skal vi bare fortsætte med.

Team Skys tekniske direktør, Carsten Jeppesen, fortæller ligeledes til TV 2 SPORT, at Poels ikke var på toppen, og at INEOS derfor rokerede rundt på rytternes opgaver. Han vidste dog ikke, hvad hollænderen præcist fejlede.

Jeg havde det ret godt på den sidste stigning, og jeg vidste bare, at jeg fortsætte i et højt tempo

Geraint Thomas

Thomas vidste ikke, hvad han skulle forvente

Geraint Thomas var den af klassementsfavoritterne, der kom først i mål på 6. etape.

På de sidste kilometer forcerede waliseren i favoritgruppen, og han slap fri. Han kom op til Julian Alaphilippe, overhalede ham og tog en fjerdeplads på etapen.

- Det var en hård dag, men jeg forventede, at det ville blive hårdere tidligere på etapen. Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle forvente af mig selv, da jeg ikke har kørt så mange løb, som jeg gerne har villet, siger Geraint Thomas.

- Men jeg havde det ret godt på den sidste stigning, og jeg vidste bare, at jeg skulle fortsætte i et højt tempo. Jeg vidste ikke, hvad der skete bag mig.

Geraint Thomas er nu på femtepladsen i klassementet, 49 sekunder efter Giulio Ciccone, der fører løbet.

Du kan få et overblik over favoritternes klassement herunder: