Tourens nummer et i total forvirring - fik forkert melding efter etapen

Italienske Giulio Ciccone har overtaget førertrøjen i Tour de France efter en lang dag i udbrud på løbets første bjergetape.

I nogle minutter bandede og svovlede han formentlig, alt imens han prøvede at komme til sig selv efter Tourens første bjergetape med mål på La Planche des Belles Filles.

Giulio Ciccone fra Trek-Segafredo var med i dagens udbrud og skulle til sidst køre for etapesejren i direkte duel med Dylan Teuns. Samtidig havde forspringet ned til feltet og Julian Alaphilippe omtrent den størrelse, at han kunne køre sig i den gule førertrøje.

Italieneren måtte dog give fortabt i forhold til etapesejren og trillede langsomt i mål som nummer to.

- Først hørte jeg over radioen, at jeg var i den gule trøje. 30 sekunder efter sagde de: "Beklager, du er nummer to." På det tidspunkt tænkte jeg, at det er umuligt, og at mit liv var slut, siger han i et interview på Trek-Segafredos Twitter-profil.

Da han nedslået nærmede sig podiet i målområdet, fik han pludselig en ny melding. "Trøjen er din."

- Nej, mand. Jeg er nummer to - ikke i gult, svarede han frustreret.

Men den var god nok.

Fokuserede ikke på trøjen

De seks bonussekunder på målstregen gav nemlig Ciccone en føring på netop seks sekunder i klassementet til Alaphilippe.

- Det var et utroligt øjeblik. Det her er mit første Tour de France, men nu ændrer alt sig for mig, siger Ciccone ifølge Cyclingnews.

- Mit mål var ærligt talt etapesejren, og det fokuserede jeg på. Vi vidste, at vi tabte meget tid, så jeg gav alt for etapesejren på finalestigningen. Dylan Teuns var stærkest, og jeg var skuffet, men jeg fik fuld tilbagebetaling for min indsats med den gule trøje.

Fredag venter en flad etape, hvor Ciccone kan vise sin gule trøje frem, men han ved godt, den kun er til låns.

Trøjen er til låns

Trek-Segafredo kører nemlig for Richie Porte i klassementet, hvor han er nummer 21, 1 minut og 56 sekunder efter holdkammeraten i gult. Det er ham, det handler om, fortæller holdets danske sportsdirektør, Kim Andersen.

- I morgen er det heldigvis en flad etape, for at forsvare den ned gennem Massif Central er nok ikke så let. Nu må vi se og tage det stille og roligt. Nu har vi den, og så tager vi den i morgen. Richie følger godt med deroppe, så vi skal også gemme lidt kræfter.

Så I vil ikke forsvare førertrøjen for enhver pris?

- Nej, siger Andersen til TV 2 SPORT.

24-årige Ciccone vandt tidligere på året den store bjergetape i Giro d'Italia til Ponte di Legno.

Henter etapereferat... Etapen er endnu ikke afsluttet.
Se hele klassementet her.