Tour de France

- Vi har gode chancer for at beholde førertrøjen, siger Asgreen

Julian Alaphilippe erobrede trøjen på tredje etape.

Ifølge den forsvarende Tour-vinder, Geraint Thomas, er Julian Alaphilippe flyvende og kan meget vel beholde førertrøjen efter den bjergrige 6. etape.

Med syv stejle stigninger på 6. etape er der lagt op til en afgørelse mellem de bedste klatrere ved Tour de France.

Det er heller ikke utænkeligt, at en af dem kommer til at overtage førertrøjen, da Julian Alaphilippe, nuværende bærer af den gule trøje, ikke er blandt de bedste, når det går opad.

Desuden har han blot et forspring på 25 sekunder til eksempelvis Steven Kruijswijk og 40 sekunder til den største forhåndsfavorit Egan Bernal.

Men står det til den danske Tour-debutant Kasper Asgreen, som kører på hold med Alaphilippe, kommer førertrøjen ikke til at skifte ejer efter torsdagens etape.

- Jeg tror, vi har gode chancer for at beholde førertrøjen. Julian ser ud til at være fantastisk kørende, lyder det fra Quick-Step-danskeren til TV 2 SPORT.

Vil kæmpe for trøjen

Julian Alaphilippe overtog førertrøjen efter 3. etape, hvor han angreb med 15 kilometer tilbage af etapen og kørte alene i mål. Hans første Tour de France-førertrøje i karrieren.

Angrebet fandt sted på en stejl stigning, men det er ingenting i forhold til det, der venter på 6. etape. Ud af de syv stigninger er fire af dem kategori 1. Blandt andet Planche des Belles-Filles. En syv kilometer lang finalestigning, der undervejs kommer op på 24 i stigningsprocent.

La Planche des Belle Filles har dannet rammen om drabelige opgør i Tour de France.

Den franske puncheur har ligesom Asgreen dog ikke opgivet håbet om at beholde førertrøjen.

- Det kommer til at gøre ondt i benene, for det er ikke kun Planche des Belles-Filles, der skal overkommes.

- Det har været en ekstraordinær uge, og jeg håber, den kommer til at fortsætte. Jeg vil gøre alt for at beholde den (førertrøjen, red.) så lang tid som muligt. Hver dag er en bonus, siger han til L'Equipe.

'Han er flyvende'

Den forsvarende vinder af løbet, Geraint Thomas, ligger 45 sekunder efter Quick-Step-rytteren, men heller ikke han mener, det er givet på forhånd, at en anden rytter overtager førertrøjen.

- Alaphilippe er flyvende, selvom stigningerne er forskellige. Jeg synes, han har vist styrken til at kunne beholde trøjen yderligere. Det bliver interessant. Der er en masse stigninger før den sidste op mod mål. Det bliver en udfordring, siger han til Cyclingnews.

Hvis Alaphilippe beholder den gule trøje efter 6. etape, er der gode muligheder for, at han kan bære den helt til enkeltstarten på 13. etape. Få overblik over alle etaperne her.