7. etape - Belfort > Chalon-sur-Saône | Tour de France 2019

16x9
Tour de France 7. etape 2019 Foto: TV 2

7. etape af Tour de France 2019 er 230 km lang og køres fra Belfort til Chalon-sur-Saône. Se profil, favoritter og analyse her.

 • Etapetype: Flad
 • Længde: 230 km
 • Starttidspunkt: 11.20
 • Etapen køres fredag d. 12. juli

Favoritter

***** Elia Viviani, Peter Sagan, Dylan Groenewegen

**** Caleb Ewan, Michael Matthews, Alexander Kristoff

*** Mike Teunissen, Matteo Trentin, Giacomo Nizzolo

square to 16x9

Tour de Frances længste etape. Vogesernes bjerge er udskiftet med et fladere landskab. Derfor er det igen sprinterne, der skal til holde sig til, og deres hold, der skal kontrollere etapen. Der er næppe mange ryttere, der har mod på at skulle i udbrud, men et par ryttere fra mindre hold skal nok prøve lykken.

Tidstabel 7. etape

 • 11.20: Rytterne kører ud på 7. etape i Belfort
 • 12.11: Bakket terræn om l’Isle-sur-le-Doubs
 • 12.28: Kategori fire-stigningen Col de Ferriére, 4,6%
 • 13:10: Bakket terræn midt på etapen omkring Gonsans
 • 13.51: Toppen af kategori tre-stigningen Côte de Chassagne-Saint-Denis, 4,7%
 • 14.26: Kategori fire-stigningen Côte de Nans-sous-Sainte-Anne, 5,7%
 • 15.13: Etapen flader ud hen imod finalen
 • 16.15: Pointspurt i Mervans
 • 16.51: Fladt terræn og høj fart hen mod finalen
 • 17.03: Første rytter forventes at passere stregen i Chalon-sur-Saône

De går på et togt, der i cykelsporten bliver kaldt en dødssejler. Jeg tror, mange ryttere i feltet kommer til at nyde denne dag efter en stressende start i Belgien med brosten og holdløb, en hård tredje etape og så et par hårde dage i Vogeserne. De har brug for at puste lidt ud. Der kan simpelthen ikke være 21 dage i træk med fuld fart på.

Tour de France er - udover at være verdens største cykelløb - også en måde at sælge Frankrig på. Målbyen ligger i Bourgogne, så vi får helt sikkert nogle billeder af feltet, der passerer vinstokkene, hvis druer er omdrejningspunktet i nogle af verdens bedste vine. Byen Ornans passeres også undervejs. Herfra kommer maleren Gustave Courbert.

Her ses de afgørende sidste kilometer af 7. etape.
Her ses de afgørende sidste kilometer af 7. etape. Foto: ARO

Jeg kan selv huske, hvor tiltrængte disse dage kan være. På mange Tour de France-etaper kommer du ind fuldstændig smadret i benene efter en hård dag, radbrækket i ryg og nakke, fordi du har siddet anspændt og været klar til at bremse hvert sekund. Det runger for ørerne på grund af larm fra helikoptere, tilskuere og fra motorcyklernes horn, når de passerer feltet. Det er den del af Tour de France, der gør det så meget hårdere end alle andre løb. Du har et stressniveau, der slår toppen ud af skalaen. Derfor er det en sjælden gang dejligt at have en dag, hvor du kan trække vejret, slappe lidt af i kroppen og snakke med dine kollegaer på andre hold og nyde landskabet.

Chalon-sur-Saône Frankrig, 3. apr 2020, 20:00

10 Nogen sol Regnbyger 3 m/s Svag vind fra nord 0 mm

Tiden kan da være lidt lang, så samtalerne kunne tage alle mulige og umulige drejninger. Brian Vandborg og jeg snakkede om alt lige fra Kanonkuglen fra Hammerum-bageren til at recitere en sketch fra Casper og Mandrilaftalen.

Finalen skal som altid nok være seværdig, og der er hyggestemningen for længst ovre. På nuværende tidspunkt i løbet vil nogle hold mangle en rytter, de fleste hold have en rytter, der er småsløj - og alle hold vil have en rytter, der er væltet. Derfor kan nogle sprintertog være amputeret. Derudover kan sprinterne også selv være væltet eller bare være trætte efter nogle hårde dage i bjergene.

Derfor kan sprinterholdene måske godt snydes af ryttertyper som eksempelvis Nils Politt og Niki Terpstra, hvis de rykker på de sidste kilometer, og sprinterholdene mangler ham, der normalt skulle lukke den slags forsøg. Chancen er dog lille. Alt taler for, at det er en sprinter, der vinder 7. etape af Touren.

Etapens betydning for klassementet (1-5 stjerner)

square to 16x9