Eksperter er optimistiske: - Det lover rigtig godt for Fuglsang

To af TV 2 SPORTs cykeleksperter mener, at Jakob Fuglsang kom glimrende igennem den først bjergtest.

Det var en veloverstået 6. etape for Jakob Fuglsang, da han og resten af Tour de France-feltet ramte de første bjerge.

Danskeren udtrykte selv efter etapen tilfredshed, hvor han slog fast, han ikke havde nævneværdige problemer på sidste hårde del af etapen.

Derfor mener den danske cykellandstræner for eliteherrerne, Anders Lund, at Fuglsang har god grund til at være tilfreds.

- Han havde mere at tabe, end han havde at vinde med sin skade, og når han er så godt kørende, som han er nu i den tilstand, så er jeg sikker på, han er tilfreds, når han kommer hjem og får kigget ordentligt på resultatet, siger Lund, som er ekspert for TV 2 SPORT under Tour de France.

Har forbedret sig

Jakob Fuglsang kom i mål i nogenlunde samme tid som resten af de andre forhåndsfavoritter. Mest tid tabte han til Geraint Thomas, den forsvarende Tour vinder, som var ti sekunder hurtigere.

Til gengæld tog han også tid på rivaler som Adam Yates, Steven Kruijswijk og Romain Bardet.

Dermed gjorde han det markant bedre end i 2017, hvor etapen også sluttede på Planche des Belles Filles. Dengang tabte danskeren helt op til et minut til andre konkurrenter og var dårligst af forhåndsfavoritterne.

Lover rigtig godt

Præstationen på 6. etape bliver ifølge TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen endnu mere imponerende af, at stigningen i år var gjort længere med stejlere stigningsprocenter.

- Det lover rigtig godt. Jeg ved ikke, hvor påvirket han fortsat er af styrtet, men jeg tror, han er okay, for han virker til at være fint kørende og fulgte med de fleste andre favoritter, siger Chris Anker Sørensen, som er optimistisk for resten af Touren.

- Jeg er positiv efter i dag, for han viste, han var en af de ti ryttere, der skal regnes med i klassementet, og det er kun godt, hvis han bliver bedre og bedre i løbet af Touren. Men jeg må sige, at Geraint Thomas så rigtig stærk ud, så Team INEOS bliver svære at slå.

Jakob Fuglsang ligger nummer 11 i klassementet og har 30 sekunder op til Geraint Thomas, som ligger bedst til af favoritterne i klassementet.