Konkurrent om Fuglsang: Han så ikke ud til at være hæmmet

Michael Woods sad tæt på Jakob Fuglsang på La Planche des Belles Filles, og han fortæller, at danskeren så stærk ud.

Med stigningsprocenter op mod 24 måtte klassementsrytterne bide tænderne sammen for at bestige det sidste bjerg på 6. etape, La Planche des Belles Filles.

EF Education First-rytteren Michael Woods fik kæmpet sig op på toppen, men tabte 18 sekunder til Geraint Thomas, der blev nummer fire på etapen.

Jakob Fuglsang tabte imidlertid kun ni sekunder til Thomas, og han får rosende ord med på vejen af Woods.

- Han så stærk ud, Jeg kørte bagved ham med få kilometer tilbage, og der så det ikke ud til, at han var hæmmet af sit styrt, siger Michael Woods til TV 2 SPORT.

- Han er en stærk rytter, der vandt Dauphiné. Han mangler stadig at præstere i Touren, men det her kan godt blive hans år. Men jeg tror ikke, at vi efter etapen bare kan afgøre, hvem der vinder Touren. Der er stadig mange etaper tilbage. Jeg synes også, at det er svært at spå, hvordan Touren ender for Jakob, men han viste gode tegn.

Jakob Fuglsang selv betragtede også sit resultat som godkendt, da han gjorde status efter etapen.

- Jeg synes, det gik meget godt. Jeg synes egentlig ikke, at jeg følte nogen store problemer på den sidste halvdel af etapen. Der var et par stykker, der kørte hurtigere, end jeg gjorde, men jeg synes stadigvæk, at jeg sad godt med fremme.

Favoritfeltet er stadig stort

Michael Woods’ egen præstation er han dog selv ikke så tilfreds med, men mener stadigvæk, at han kunne bruge etapen til noget.

- Jeg havde lidt en off-day, men jeg er stadig på niendepladsen i klassementet og mistede kun 10-15 sekunder Geraint Thomas eksempelvis, så et eller andet sted er det et godt tegn.

- Vi kunne begynde at se, hvem der er udfordrere til Tour-titlen i år. Det overraskede mig, hvor højt niveau rytterne er på, og hvor bredt favoritfeltet er. Der er minimum 15 ryttere, der stadig kæmper om det, siger Woods.

Du kan se, hvordan favoritternes klassement efter 6. etape ser ud herunder: