Profil og første mand i gult fik mareridtsstart på den længste etape

Tejay van Garderen og Mike Teunissen styrtede kort efter starten på Tourens længste etape.

Efter kun syv af fredagens 230 kilometer røg to velkendte navne i asfalten.

EF-profilen Tejay van Garderen og Jumbo – Vismas Mike Teunissen, der var årets første rytter i den gule trøje, styrtede i et ellers roligt øjeblik.

Tejay van Garderen, der udgik af Tour de France på 17. etape i 2015, fik straks hjælp af tre holdkammerater og servicevognen. Efter at have sundet sig i cirka halvandet minut kom amerikaneren op på cyklen, mens blodet løb fra den venstre kind.

Van Garderen fik hjælp af lægebilen, da han kom op til feltet.
Van Garderen fik hjælp af lægebilen, da han kom op til feltet. Foto: TV 2 SPORT
Van Garderen blødte både fra kindbenet og hagen.
Van Garderen blødte både fra kindbenet og hagen. Foto: TV 2 SPORT

- Det bliver et mareridt for Tejay Van Garderen i dag. Det gør altid mere ondt at styrte uden adrenalin i kroppen. De åndssvage 'klumpedumpe'-styrt i feltet er altid dem, der gør mest ondt. Nu får han bare en ubeskriveligt lang og smertefuld dag, hvor han sidder og bander det styrt langt væk, siger landstræner Anders Lund om amerikanerens styrt.

- Det kan også være noget, han kommer til at mærke de næste dage. Det er mange timer, hans sår kommer til at være eksponeret for solen. Normalt plejer man at dække sår til for at undgå, at de bliver solbrændte.

Tejay van Garderen var nummer 33 i klassementet inden 7. etape. Han er 7:13 minutter efter Giulio Ciccone i den gule førertrøje.

Modsat Tejay van Garderen så Mike Teunissen derimod ud til at være på egen hånd, ligesom en Mitchelton-Scott rytter, der ikke er identificeret, også så ud til at klare sig selv efter uheldet.

Alle implicerede kæmpede sig dog relativt let tilbage til feltet, og med 216 kilometer tilbage af etapen var de tilbage blandt resten af rytterne.