Tour de France

Profil ude af Touren med brækket hånd

Styrtet på 7. etape var så alvorligt, at Tejay van Garderen har valgt at trække sig fra Tour de France.

Den tredje rytter er udgået af årets Tour de France.

Det er EF Education Firsts Tejay van Garderen, som er udgået med en brækket hånd. Det oplyser holdet på sin hjemmeside.

- Alt, hvad jeg tænker på lige nu, er skuffelse. Ikke så meget for mig selv, men for hele holdet, siger van Garderen.

En personlig fejl

Amerikaneren brækkede hånden i et styrt med 222 kilometer tilbage af 7. etape, hvor han også fik store, blodige skrammer i ansigtet.

- Styrtet var en personlig fejl. Jeg kiggede ned på min cykel, fordi jeg så noget, der lignede et stykke papir, som var røget ind i hjulet. Mens jeg kiggede ned, kørte jeg ind i en midterhelle, fortæller van Garderen.

Det er anden gang i karrieren, at han udgår af Tour de France. Første gang var i 2015.

Bekymret holdchef

Bestyrelsesformanden for EF Education First, Jonathan Vaughters, er ærgerlig over at sige farvel til en af holdets vigtigste ryttere.

- Vi ønsker aldrig at se en rytter forlade Touren på den måde. Der bliver lagt et kæmpe stykke arbejde i forberedelsen til løbet. Ingen vil det mere end rytterne.

- Efter at have talt med Tejay, lægen og løbsledelsen er vi ikke kun bekymrede over, at Tejay kan få længerevarende skader på knoglen, hvis han fortsatte, men også over andres sikkerhed. Det er vigtigt at kunne bruge hånden, når man sidder sammen med 180 ryttere, oplyser Vaughters.

Tejay van Garden blev i år nummer to i Criterium du Dauphiné, der fungerer som et optaktsløb til Tour de France. I 2012 og 2014 sluttede han som nummer fem i Tour de France.

De to første ryttere til at udgå i Tour de France var Patrick Bevin (CCC) og Nicolas Edet (Cofidis).