Stjerne rasende på motorcykler – dårlig undskyldning, mener ekspert

Dan Martin skyder skylden på tv-motorcyklerne, efter han blev fanget i finalen på 7. etape. En dårlig undskyldning, siger Chris Anker Sørensen.

Alt åndede fred og idyl, da rytterne på 7. etape i dette års Tour de France forberedte sig på en spurtafgørelse.

Men med lidt over 30 kilometer til mål - kort efter den indlagte pointspurt - blev feltet splittet i to grupper. Klassementsrytteren Dan Martin fra Team UAE Emirates var blandt dem, der blev sat af.

Og han skyder skylden på tv-motorcyklerne, der var foran feltet

- Tv-motorcyklerne i dette løb er vanvittige. De var lige foran feltet, der var modvind, og så tænker man ikke, at feltet kan splitte. Men de pacede fronten, så de kørte med 65 kilometer i timen i modvind. Det er der ingen ryttere, der kan gøre. Det er kun motorcykler, der kan gøre det, siger Dan Martin til TV 2 SPORT.

- Det var et let øjeblik i løbet, og vi forventede ikke, at det skulle splitte. Alle de andre sad ved Alexander Kristoff i fronten af feltet. Det er latterligt. Hver dag bliver udbruddet fanget, fordi motorcyklerne er for tæt på feltet. På hver nedkørsel er alle nødt til at køre fuld gas, fordi der er en motorcykel foran feltet.

Her ses, hvordan motorcyklerne ligger i forhold til feltet.
Her ses, hvordan motorcyklerne ligger i forhold til feltet. Foto: TV 2 SPORT

En dårlig undskyldning

Selvom Dan Martin fik tilslutning til feltet igen få kilometer senere, har TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen dog svært ved at se, at det var tv-motorcyklerne, der gjorde, at Dan Martin blev fanget.

Han erkender, at motorcyklerne nogle gang er for tæt på feltet, men i dette tilfælde var UAE-rytteren bare ikke klar på den situation, der opstod.

- Tv-motorcyklerne er altid noget, der bliver snakket om, men det var jo, fordi han sad langt tilbage. Jeg vil sige, at han prøver at skyde skylden på nogen andre. Han sad ikke det rigtige sted i finalen, og så prøver han at finde nogle andre årsager til, at det skete.

- Men jeg vil dog sige, at der er nogle gange, hvor de kører for tæt på. Jeg synes dog, at det lyder til, at han bare skyder skylden på nogle andre end på sig selv og sit hold, siger Chris Anker Sørensen.

Dan Martin kom i mål sammen med resten af feltet og er nummer 18 i klassementet, 1 minut og 46 sekunder efter Giulio Ciccone.

Henter etapereferat... Etapen er endnu ikke afsluttet.
Se hele klassementet her.