Tour de France

Stjerner blev sat efter danskers uventede angreb

Nairo Quintana og Daniel Martin blev fanget bag feltet, efter Mads Würtz Schmidt havde planlagt et angreb med Greg van Avermaet og Oliver Naesen.

Årets længste etape blev lidt for kedelig for den danske Katusha Alpecin-rytter, Mads Würtz Schmidt, undervejs.

Efter 196 kilometer kørte den 25-årige dansker derfor helt frem i feltet med en plan: at angribe sammen med Greg van Avermaet fra CCC Team og Oliver Naesen fra AG2R La Mondiale.

- Der skete ikke noget i lang tid. Man fik mere ondt bagi end ondt i benene, siger danskeren.

Derfor satte han et angreb ind med sine to allierede, men det endte ud i en fuser. På tv-billederne var det ikke rigtig til at se, at der var tale om et udbrud. Det lignede mest af alt en forcering. Danskeren bekræfter dog efter etapen, at der var tale om et angreb.

- Vi havde desværre Quick-Step på hjul. Men der fik vi lige åbnet lidt og mærket benene, og de var der sådan set stadig, som jeg havde dem i de første etaper. Så alt i alt er jeg godt tilfreds, siger Mads Würtz.

Würtz' allierede glæder sig over forsøg

Tilfredse var klassementsrytterne Nairo Quintana og Daniel Martin med garanti ikke med trioens udspil. Selvom angrebet ikke blev til noget, skabte det splittelse i feltet, og pludselig sad colombianeren og ireren i en gruppe bag feltet. Quintana fortalte efter etapen den spanske sportsavis Marca, at han var steget af for at tisse, hvorfor forceringen skabte ekstra problemer.

På en lang og relativ begivenhedsløs etape fik Mads Würtz, Greg van Avermaet og Oliver Naesen rusket lidt op i det hele, og det glædede sidstnævnte efter etapen.

- Vi snakkede om, at det var et godt forsøg, og at vi også skulle gøre det i fremtiden. Det endte med at være en sjov dag, og vi nød det, da vi gjorde det, siger Oliver Naesen til TV 2 SPORT og tilføjer:

- Det var en lang etape. Vi forsøgte at splitte feltet. Hvis udbruddet ikke er langt væk, kan det være smart at arrangere et modangreb – og ikke bare være en hel masse får, der kører til målstregen, og bliver slagtet uanset hvad.

Klassementshold forblev passive

Hullet mellem gruppen og feltet var ret stort, men panikken var kun kortvarig. I feltet var der nemlig ingen af klassementsholdene, der var interesserede i at straffe deres to konkurrenter.

Et af de hold, der kunne have skruet farten op i feltet, var Mitchelton-Scott med Adam Yates. Vindretningen gjorde det dog mindre attraktivt, fortæller holdets danske rytter, Christopher Juul Jensen.

- Det ville have været spild af kræfter. Vi havde modvind. Så hellere bruge de kræfter på et andet tidspunkt, hvor vi har chancer for at sætte de andre under pres, siger Mitchelton-Scott-danskeren.

Den hollandske sprinter Dylan Groenewegen var i hopla og satte de andre konkurrenter til vægs på 7. etape. Video: TV 2 SPORT

Planer om angreb lørdag

7. etape var på forhånd dødsdømt for håbefulde udbrydere, der drømmer om at holde hjem til målstregen.

Det samme kan man ikke sige om 8. etape, der på papiret godt kunne ligne noget for udbryderne. Det erkender både Oliver Naesen og Mads Würtz.

- I morgen (lørdag, red.) vil jeg forsøge at angribe igen, men det vil alle andre nok også, siger Oliver Naesen.

- Jeg vil i hvert fald gerne forsøge, men jeg tror, der kommer til at blive hård kamp om det. Det kommer nok til at tage en time, før de (udbruddet, red.) kører. Men man bliver nødt til at være der og forsøge at komme med. Det bliver en hård start og generelt en hård etape. Men jeg tror på, at udbruddet kan køre hjem i morgen, siger Mads Würtz.

Se 8. etape fra klokken 11.10 på TV 2 og TV 2 PLAY.