Tour de France

Den store vinder i klassementet ventede hele dagen på dét øjeblik

Et fransk samarbejde blev dannet mod slutningen af 8. etape, da der blev kæmpet for vigtige sekunder i klassementet.

Med cirka 300 meter til toppen af Côte de la Jaillére satte Julian Alaphilippe sit karakteristiske ubesværede angreb ind.

Et angreb på den gule trøje, som han ligeledes gjorde med succes på 3. etape efter at være kørt alene i mål.

Men på 8. etape var han ikke alene. Da angrebet kom, sad hans landsmand Thibaut Pinot klar til at følge efter.

- Jeg havde forberedt mig på hans angreb siden i går aftes (fredag, red.). Jeg vidste, han ville angribe. Hele dagen ventede jeg på det øjeblik, jeg var klar på at bide mig fast på Julians hjul. Jeg var heldig at have gode nok ben til at kunne følge med ham, sagde Pinot iføle L'Equipe til fransk tv.

Ikke flere spørgsmål

Alaphilippe krydsede stigningen som den første fra feltet med Pinot på hjul. Sammen satte de jagten ind på Thomas De Gendt, som var 32 sekunder foran dem med 12 kilometer tilbage.

- Jeg så, at Thibaut ikke var langt fra mig, da jeg angreb, og han tog øjeblikkeligt mit hjul. Efter det stillede jeg ikke flere spørgsmål til mig selv, og jeg tror heller ikke, han gjorde, sagde Alaphilippe til Cyclingnews.

Forspringet nåede at blive reduceret til seks sekunder til sidst, men de kunne ikke nå at indhente belgieren. Det var endda også ved at gå galt, fordi de satsede på de sidste kilometer.

- Det var hårdt mod slutningen. Julian tog svingene lidt for stærkt for mig, og desuden blev vi lidt bange, da vi næsten missede et. Vi havde begge en interesse i at samarbejde, fortalte Pinot.

Sejr trods nederlag

Selvom det ikke blev til en etapesejr, havde de to franskmænd dog god grund til at juble.

Pinot tog dyrebare sekunder til favoritterne i klassementet, og Alaphilippe hentede de få sekunder, der skulle til, så han igen kunne iklæde sig den gule førertrøje.

- Det var dejligt at slippe af sted sammen. Jeg tror, at publikum nød det. Jeg er super glad for, at jeg tog den gule trøje tilbage på den her måde, siger løbets førende.

Se højdepunkterne fra 8. etape her:

Der var mange løb i løbet i dag på 8. etape, hvor Thomas De Gendt tog en flot sejr. Video: TV 2 SPORT