Tour de France

Fuglsang-løjtnant er uenig i holdets taktik

Luis Leon Sanchez havde håbet på en rolig dag på Astanas Tour de France-kontor i feltet, men blev beordret frem for at gøre 8. etape hård.

Der blev kørt stærkt på 8. etape i årets Tour de France, og det skyldtes blandt andre Jakob Fuglsangs Astana-mandskab.

De azurblå trikoter var nemlig tydelige at få øje på forrest i feltet, hvor de satte et højt tempo på store dele af etapen. Den beslutning huede ikke holdets rutinerede spanier Luis Leon Sanchez.

- Det er sportsdirektørerne, der tager den endelige beslutning. Min mening er, at vi kunne have taget det med ro, men sportsdirektørerne besluttede, at vi satte os frem, siger den 35-årige Astana-rytter til AS.

Taktikken kom sandsynligvis ikke som nogen overraskelse for Luis Leon Sanchez. Ifølge holdets danske sportsdirektør, Lars Michaelsen, var den nemlig på taktiktavlen kort inden etapens begyndelse.

Modsat sin spanske rytter var han fint tilfreds med holdets kørsel på den 200 kilometer lange etape.

- Vi kom godt igennem. Vi havde god samling på tropperne et godt stykke inde på etapen, siger Lars Michaelsen til TV 2 SPORT og uddyber:

- Vi valgte en strategi, vi havde som mulighed på morgenmødet, og den blev udført. Vi fik gjort det til et hårdt cykelløb med håbet om, at andre også gerne ville gøre det. Men der er naturligvis forskellige agendaer.

Alle muligheder skal udnyttes

De eneste, der sporadisk hjalp til med at skrue tempoet op, var EF Education. De andre klassementshold forholdt sig passive, og det ærgrede den danske sportsdirektør sig over.

- Hvis vi havde fået en hånd af Movistar for eksempel, kunne vi have lavet noget, der var lidt større. Nu fik vi ikke noget ud af det for at sige det, som det er, siger han og tilføjer, at han også er overrasket over de andre klassementsholds passivitet.

- De ved jo også godt selv, at der er muligheder, og at de skal udnyttes, og i dag var én mulighed.

Fuglsang godkender også holdets taktik

Astanas danske kaptajn, Jakob Fuglsang, var også fint tilfreds med måden, holdet fra Kasakhstan greb tingene an lørdag.

- Jeg synes, holdet var godt kørende, og det var små veje hele dagen og op og ned, så det var næsten lige så hårdt at sidde på hjul som at sidde i front. Vi forsøgte at se, om vi kunne skabe noget ud af det, siger Astana-kaptajnen.

Fuglsang fortæller ydermere, at de både satte sig frem for at gøre løbet hårdt, men også med henblik på en eventuel etapesejr til holdets stærke kasakhstanske mester, Alexey Lutsenko.

Lutsenko blev Astanas bedste mand på etapen som nummer 12.