Tour de France

Kunstner brugte 14 dage på hyldest til fransk stjerne

Romain Bardet blev hyldet, da han sammen med Tour de France-feltet lagde vejen forbi sin hjemby, Brioude.

En af fransk cykelsports største helte vendte hjem på 9. etape i Tour de France.

Romain Bardet er født i søndagens målby, Brioude, og hvis nogen var i tvivl om det, blev det i hvert fald slået fast én gang for alle under etapen.

.
.

I anledningen af Bardet og Tour-feltets visit var græstæppet på det lokale stadion dekoreret med et portræt af Bardets ansigt. Det kunstværk har været to uger undervejs.

Det skriver france bleu. Kunsteren hedder Aurélien Baude, og han specialiserer sig i græskunst og har haft gang i saks og græsslåmaskine både dag og nat i 14 dage op til den store begivenhed.

Det hele kulminerede, da der under transmissionen af etapen blev vist et helikopterskud af det flotte mesterværk.

Over Bardets hoved står ’avec Romain’, som direkte oversat betyder ’med Romain’, og det må man sige, at byen var. Portrættet er 78 x 50 meter, og hvis den 28-årige cykelrytter var en græsplæne, ville han se nogenlunde sådan ud.

Bardet angreb i hjemby

Da dagen, hele byen ventede på, endelig kom, markerede Romain Bardet sig da også på etapens sidste stigning.

Her satte han et angreb ind på de andre favoritter og fik Richie Porte og George Bennett med sig. Det blev dog hurtigt kørt ind af INEOS, men tilskuerne fik, hvad de kom efter.

Om det så var for syns skyld eller et reelt angreb, betyder nok ikke så meget for byens indbyggere eller for Bardet selv. Jakob Fuglsang var ikke i tvivl om, hvad det handlede om.

- Jeg tror bare, det var en hjemmebane-ting. Jeg tror ikke, de (Bardet, Porte og Bennett, red.) kørte fuld gas. De kom forholdsvis hurtigt tilbage igen. Så det var nok bare lige for at hilse på venner og familie, siger Fuglsang til B.T.

Romain Bardet har indtil videre kæmpet lidt med formen og ligger efter ni etaper på en 23.-plads tre minutter og 20 sekunder efter sin landsmand Julian Alaphilippe.