Tour de France

Nibali tabte mange minutter: - Han var ikke engang skuffet

Vincenzo Nibali bliver afskrevet som en kandidat i klassementet, efter han tabte flere minutter på den kuperede 8. etape.

Vincenzo Nibali blev tidligere på året nummer to i Giro d'Italia. Med den italienske Grand Tour i benene gik han ind til Tour de France uden at vide, om han ville køre for en god placering i klassementet eller etapesejre.

Det spørgsmål fik han efter alt at dømme svar på lørdag. Nibali sad godt nok med feltet på det meste af den 200 kilometer lange 8. etape, men på dagens sidste af 7 stigninger - 1,9 kilometer med over 7 procent i gennemsnit - kunne han ikke følge med mere.

- Jeg havde ikke benene, sagde Vincenzo Nibali ifølge Tuttobiciweb.

Italieneren, der vandt Tour de France i 2014, endte med at tabe 4 minutter og 25 sekunder i forhold til etapevinderen, Thomas De Gendt.

Nibali gav op

Det efterlader 'Hajen fra Messina' på en 28.-plads i klassementet, hvor han er 6 minutter og 18 sekunder fra førstepladsen.

Men ifølge Paolo Slongo, der er træner på Bahrain Merida-holdet, var det som sådan ikke et spørgsmål om benene.

- Det var mere hovedet end benene. Han er formentlig ikke i stand til at køre klassement, så da han slap feltet, gav han op, siger Slongo ifølge det italienske cykelmedie.

- Det var meningsløst at fortsætte, hvis man ikke er sikker på, hvad man kan. Nu prøver vi at samle kræfter og sætte nye mål, for eksempel en etapesejr.

- Jeg har talt med Vincenzo, og han var ikke engang skuffet, formentlig efter en hård Giro.

Skal jagte bjergetape

Bahrain Merida-holdet fik fredag sin første etapesejr nogensinde i Tour de France, da Dylan Teuns vandt 7. etape.

En stor milepæl for holdet, der nu håber, Nibali kan være med til at forbedre statistikken.

- Efter dagens etape står det klart, at Vincenzo Nibali ikke kan køre efter den samlede sejr, men kan kommer nu til at gå efter bjergetaperne. Samme mål får hans holdkammerater, som har det fulde potentiale til at vinde igen, siger sportsdirektør Gorazd Stangelj til holdets hjemmeside.

Vincenzo Nibali har i karrierens løb vundet fem etaper i Tour de France.