Tour de France

10. etape - Saint-Flour > Albi | Tour de France 2019

10. etape af Tour de France 2019 er 217,5 km lang og køres fra Saint-Flour til Albi. Se profil, favoritter og analyse her.

 • Etapetype: Kuperet
 • Længde: 217,5 km
 • Starttidspunkt: 12.10
 • Etapen køres mandag d. 15. juli

Favoritter

***** Dylan Groenewegen, Peter Sagan

**** Caleb Ewan, Elia Viviani, Michael Matthews

*** Sonny Colbrelli, Giacomo Nizzolo, Jasper Philipsen

Hviledag i morgen. Den tanke er så skøn at have som rytter, især om aftenen efter etapen, hvor man ved, man ikke skal ud og lide i morgen. Aftenerne inden hviledagen fik vi som regel burgere den ene aften - og pizza den anden. Selvfølgelig af den sunde slags, lavet af vores kokke, men de var et skønt afbræk i pasta og kylling-føljetonen. Generelt er hviledagen en kærkommen mulighed for lige at koble lidt fra. På den ene af dem var jeg som regel så heldig, at familien kom forbi, og på den anden kom der tit nogle venner forbi. Det er rart lige at snakke om noget andet end cykelløb.

Tidstabel 10. etape

 • 12.10: Etapestarten går i Saint-Flour
 • 12.42: En kort stigning i Faverolles, der ikke er kategoriseret
 • 12.57: Kategori fire-stigningen Côte de Mallet, 5,2%
 • 13.24: Rytterne når toppen af kategori tre-stigningen Côte de Chaudes-Aigues, 6,6%, efter en nedkørsel kort forinden
 • 13.44: Bakket terræn omkring byen Lacalm
 • 14.44: Rytterne starter på kategori tre-stigningen Côte d’Espalion, 4,9%
 • 15.33: Pointspurt i La Primaube
 • 16.25: Toppen af kategori tre-stigningen Côte de La Malric, 4,7%
 • 17.02: Fladt terræn hen imod finalen
 • 17.43: Første rytter forventes at passere målstregen i Albi

Inden det kommer dertil, skal rytterne dog lige igennem en hård etape i Massif Central, hvor det går op og ned hele etapen. Derfor er det igen en dag, hvor det bestemt ikke er let at kontrollere. Omvendt er der ikke et utal af muligheder for etapesejre for de hurtige folk tilbage, så hvis de ikke har vundet endnu og føler sig ovenpå, vil de nok prøve at få det kørt hjem til en spurt. Det er dog ikke ensbetydende med, at det bliver det.

Store dele af etapen er i et kuperet terræn, hvor rytterne kører op på et plateau i over 1000 meters højde. På stigningerne skal de hold, der fører feltet, ikke køre alt for stærkt og smadre deres sprintere. Derfor kan de komme i en situation, hvor der skal lukkes meget i finalen. Det kan godt blive svært, da de har en del nedkørsel på sidste del af etapen, hvor de kører ud af Massif Central. På nedkørsler kan det være svært at hente så meget tid, da udbryder og felt stort set kan køre lige hurtigt.

Dermed er det endnu en dag, hvor udbruddet kan holde hjem. Måske kan Lilian Calmejane køre solo fra en lille udbrydergruppe og vinde i hans hjem by Albi. Det er jo lykkedes før for nogen at komme solo hjem i Albi. Bjarne Riis i 1994. Det kan også sagtens blive en spurt i et decimeret felt, hvor Sagan og Matthews hold har gjort løbet hårdt og skilt sig af med de værste konkurrenter.

De to ryttere kan dog også sagtens finde på at selv gå med i udbruddet, og så vinde etapen derfra i en spurt inde i Albis gader. Igen en etape der, hvis Magnus Cort har frie tøjler, kunne ligge fortrinligt til ham. Jeg tror på, at udbruddet har store chancer for at holde hjem. Vinderen kan meget vel være en rytter, der går solo fra gruppen til sidst. Det kunne dog også tænkes, at der kommer 6-10 mand hjem sammen, der skal spurte om det.

Etapens betydning for klassementet (1-5 stjerner)