11. etape - Albi > Toulouse | Tour de France 2019

16x9
Tour de France 11. etape 2019 Foto: TV 2

11. etape af Tour de France 2019 er 167 km lang og køres fra Albi til Toulouse. Se profil, favoritter og analyse her.

 • Etapetype: Flad
 • Længde: 167 km
 • Starttidspunkt: 13.35
 • Etapen starter onsdag d. 17. juli

Favoritter

***** Dylan Groenewegen, Elia Viviani, Wout van Aert

**** Caleb Ewan, Peter Sagan, Michael Matthews

*** Sonny Colbrelli, Giacomo Nizzolo, Jasper Philipsen

square to 16x9

Alt afhænger selvfølgelig af måden, der bliver kørt på, men på papiret ligner det her den letteste Tour-etape. En kraftig sommerbyge har dog før spillet feltet et pus på disse kanter. Tilbage i 2011 sluttede vi en etape i byen Lavaur, som ligger 20 kilometer fra Toulouse. Etapen havde kun et par stigninger undervejs og var 168 kilometer.

Tidstabel 11. etape

 • 13.35: Rytterne sendes ud på 11. etape i Albi
 • 14.16: Rytterne kommer til den første stigning, der dog ikke er kategoriseret
 • 14.29: Kategorien tre-stigningen Côte de Tonnac, 4,9%
 • 15.10: Fladt terræn inden næste stigning omkring Larroque
 • 15.30: Toppen af kategori fire-stigningen Côte de Castelnau-de-Montmiral, 3,8%
 • 15.44: Pointspurt i Gaillac
 • 16:32: Bakket terræn omkring Lacougotte-Cadoul
 • 17.20: Fladt terræn hen imod mål
 • 17.32: Første rytter forventes at passere målstregen i Toulouse

Jeg kan huske, at jeg - allerede inden løbet startede - havde udset mig denne dag som en af de lettere. Det regnede dog fra starten, og det tog til i løbet af etapen. De sidste timer kunne man snakke om decideret uvejr. Det blæste også, hvilket gjorde, at feltet knækkede over til sidst og i det hele taget gjorde dagen mere stresset end først antaget. Udbruddet kæmpede også godt imod, og Lars Boom blev som sidste mand hentet med to kilometer til mål.

Opskriften for denne etape kunne meget vel være, at en rytter fra Wanty og en fra Total Direct Energi går i udbrud. De bliver hentet med ti kilometer til mål. Herefter tager togene over. Michael Mørkøv skal forsøge at bringe Viviani i position inden de sidste 200 meter, hvor han så selv skal tage over.

Her ses de afgørende sidste kilometer af 11. etape.
Her ses de afgørende sidste kilometer af 11. etape. Foto: ARO

Spurterne er noget af det eneste, jeg godt kan finde på at sidde og se igen og igen - for at få hver en detalje med. Hvorfor åbnede Démare så tidligt? Var det på grund af rundkørslen med to kilometer igen, at Gronewegen sad for lang tilbage? Manglede Viviani lige lidt, fordi Sabatini slog ud 100 meter for tidligt? Der er så meget kompleksitet, og der sker så meget hele tiden i massespurterne, at det ikke er til at følge med. Man får jo en hel dags underholdning på de lidt over tre minutter, de sidste tre kilometer varer.

Albi Frankrig, 6. apr 2020, 20:00

15 Skyet Regnbyger 2 m/s Næsten stille fra øst 0 mm

Hvorfor mener jeg, at denne etape er så meget lettere end eksempelvis 1. etape, undrer du dig måske over som læser.

Årsagen er, at i starten af Touren er der mange ryttere, der mener, at de kan slutte på podiet. Derfor sidder de med hele holdet omkring sig, og så er positionskampen i front mere intens. På det her tidspunkt vil der være flere ryttere, hvis podieplacering er langt væk, og så låser man nok ikke et helt hold. Derudover er der 10-15 ryttere, der er syge, og lige så mange der har bandager til op over begge ører. Alt dette gør bare, at Tour de France-feltet i de sidste par uger af Touren er et betydeligt rarere sted at være end i første uge.

Etapens betydning for klassementet (1-5 stjerner)

square to 16x9