Tour de France

Bardet angreb favoritterne - blev snydt trods stor fordel

Romain Bardet er en af de klassementsfavoritter, der har sat mest tid til indtil videre. Søndag forsøgte at at vinde noget at det tabte tilbage.

Romain Bardet var i fokus allerede inden søndagens 9. etape, som sluttede i franskmandens hjemby, Brioude.

Derfor kom det næppe som noget chok, da han på stigningen godt ti kilometer før mål forsøgte sig med et angreb i håb om at vinde noget af den tabte tid fra de første etaper tilbage.

Han fik Trek-Segafredos Richie Porte med sig og slog et pænt hul til favoritfeltet, men det blev hurtigt kørt ind.

- Jeg er nødt til at gribe mulighederne, som de kommer, især på disse veje, som jeg kender godt. Desværre har jeg endnu ikke mestret vindretningerne, og hurtigt røg vi ind i modvind, siger Romain Bardet ifølge l'Equipe.

Paradoksalt nok var Bardet inden Tour de France med i en optakt til Vélo Magazine, hvor han advarede mod vind på stigningen. Det skriver Cyclingnews.

Ikke desto mindre var det en stor oplevelse for Bardet, selvom han ikke fik mindsket sin afstand til rivalerne, som er på mere end to minutter.

- Det var meget følelsesladet. Det er mine hjemmeveje, og der var mange mennesker, som jeg kender, der heppede på mig langs vejen. Det var en speciel dag, siger han ifølge Cyclingnews.

Romain Bardet slår fast, at han ikke har opgivet håbet om en topplacering i klassementet.

I 2016 og 2017 kom det franske håb på podiet i Tour de France, hvor han blev henholdsvis nummer to og tre.