Cykling

Fuglsang forklarer fejl, der kostede stort tidstab i sidevinden

Sidevinden spillede en hovedrolle på 10. etape af Touren, da Jakob Fuglsang og Astana sad for langt nede, da feltet splittede.

Med ét blev det hele splittet. Splittet af det, alle ryttere talte om inden etapen: Sidevinden.

Omkring 36 kilometer før målstregen satte Deceuninck - Quick-Step farten op, og da feltet splittede, sad Fuglsang forkert placeret.

Det skulle ikke være sket, men det skete

Lars Michaelsen, sportsdirektør på Astana

Sammen med blandt andre klassementsrytterne Thibaut Pinot, Rigoberto Uran og Richie Porte blev den danske Astana-kaptajn den store taber og smed et minut og 40 sekunder til sine konkurrenter.

- Det er noget rigtig møg. Det var slet ikke, som det skulle være, siger Jakob Fuglsang til TV 2 SPORT.

Deceuninck - Quick-Step satte angrebet ind på det værst tænkelige tidspunkt for Astana og Fuglsang, fortæller danskeren.

- Det går egentlig lidt galt, da jeg sidder på hjul af Luis (Leon Sanchez, red.), og vi sidder egentlig langt nok fremme. Så kommer der en rundkørsel, hvor jeg kommer den lange vej rundt om, og umiddelbart efter har vi vores soigneurs, som står med flasker. Og vi tager vand hos dem, og i samme øjeblik blev der åbnet, og så blev der hul. Så lykkedes det aldrig at lukke det igen.

Kunne I have gjort noget anderledes?

- Ja, vi skulle have set frem. Vi har en mand, der kører ruten igennem og skulle give indikationer på, hvordan vind og vejr er... Der kunne man måske have forudset, at det kunne være et godt sted at splitte på det tidspunkt. Vi sad ikke rigtigt, så der er ikke så meget at gøre ved det.

Fuglsang håber ikke, det bliver katastrofalt

Da feltet først splittede, satte rytterne i den forkerte ende af gruppen alt ind for at lukke hullet, men det lykkedes ikke.

I et øjeblik var der visuel kontakt, og 15 sekunder sekunder var forskellen på de to grupper, men tættere kom Fuglsang, Pinot og de andre klassementsryttere ikke. Det kostede et tidstab på et minut og 40 sekunder.

Er det katastrofalt for dig?

- Det håber jeg ikke, men vi får at se, siger Fuglsang.

Julian Alaphilippe og QuickStep splitter feltet og sender Jakob Fuglsang og andre favoritter i store problemer Video: TV 2 Sport

Astana-sportsdirektør: Sket er sket

Det var ikke kun Jakob Fuglsang, der ærgrerede sig over dagens begivenheder. Hans danske sportsdirektør, Lars Michaelsen, lægger sig også fladt ned efter det store tidstab.

- Det er selvfølgelig ærgerligt. Der er ikke så meget at sige til det. Hvis vi kunne lave det om, ville vi nok det. Sket er sket, og så må vi se, hvad vi skal gøre ved det, siger Lars Michaelsen og tilføjer:

- Det har blæst kraftigt hele dagen, og jeg troede sådan set, at de havde styr på det. Og Jakob var meget opmærksom på det selv. Der er ikke så meget at sige. Det skulle ikke være sket, men det skete.

Rolf Sørensen: - En katastrofe

TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen er ikke i tvivl om, hvor alvorligt det her er for Fuglsang.

- Astana sad simpelthen for uorganiseret. Der er ikke noget at komme efter. En katastrofe. Det vil jeg betegne det som, lyder analysen fra Rolf Sørensen.

Jakob Fuglsang er faldet syv placeringer fra niende- til 16.-pladsen og er tre minutter og 33 sekunder efter den førende Julian Alaphilippe i klassementet.

Den danske kaptajn blev fanget i et splittet felt og taber over halvandet minut på 10. etape, hvor Jumbo-Vismas Wout van Aert vandt etapen. Video: Magnus Stig Christensen