Nibali sender stikpille til sine kritikere

På 8. og 9. etape af Tour de France er Vincenzo Nibalis podiedrømme smuldret, og det har gjort italienerens fans frustrerede.

8 minutter og 56 sekunder.

Det er afstanden fra indehaveren af Tour de France’ gule trøje, Julian Alaphilippe, til Vincenzo Nibali. Den 34-årige italiener gik ind til løbet uden at vide, om han ville jagte etapesejre eller en samlet podieplacering.

Med de seneste dages tidstab er der imidlertid sat en stopper for italienerens forhåbninger om at køre klassement, og det har vakt kritik på sociale medier. En kritik, der irriterer Vincenzo Nibali.

- Det er nemt at se Touren på tv, drikke cola, spise popcorn og kritisere folk på sociale medier, siger han ifølge Cyclingnews.

- Jeg forstår godt, at fansene vil se spektakulært cykelløb, men jeg håber, de kan forstå, at det ikke er nemt. Jeg har gjort mit bedste, men når benene siger nej, er der ikke noget at gøre.

Ikke på topniveau

Med til historien om Vincenzo Nibali hører, at han kørte Giro d’Italia tidligere på året med en samlet andenplads som til følge. Selv er han ikke i tvivl om, at anstrengelserne i maj stadig sidder i benene.

- Det er virkelig svært at køre både Giroen og Touren. Det afhænger alt sammen af din restitution og muskeltype, og jeg har altid kæmpet med det. Det er derfor, jeg aldrig lovede at køre klassement i Touren i år, fortæller Nibali.

- Niveauet er rigtig højt i Tour de France, så du bliver nødt til at være på 100 procent. Jeg er ikke på mit topniveau. Jeg har udholdenheden, men jeg mangler til gengæld eksplosivitet på stigningerne.

Meningsløst at fortsætte

Efter at have tabt over seks minutter på to mellemhårde etaper i Tour de France er Vincenzo Nibali nede som nummer 30 i den samlede stilling. Særligt på lørdagens 8. etape gik det galt for italieneren, der tabte 4 minutter og 25 sekunder til etapevinderen Thomas De Gendt.

Ifølge Nibalis træner på Bahrain Merida, Paolo Slongo, var der tale om et mentalt problem.

- Det var mere hovedet end benene. Han var formentlig ikke i stand til at køre klassement, så da han slap feltet, gav han op. Det er meningsløst at fortsætte, hvis man ikke er sikker på, hvad man kan. Nu prøver vi at samle kræfter og sætte nye mål, sagde han ifølge Tuttobiciweb.

Nu vil Vincenzo Nibali forsøge at vinde en etape i årets Tour de France. Du kan se, om det lykkes på TV 2 og TV 2 PLAY, der sender løbet hver dag indtil 28. juli.