Tour de France

Rivalerne havde udpeget præcis det sted, hvor Fuglsang blev sat af

Jakob Fuglsang tabte 1 minut og 40 sekunder på 10. etape, efter feltet splittede i sidevinden. Team INEOS var forberedte på netop det øjeblik.

Tour-feltet splittede med lidt over 39 kilometer til mål, og ryttere som Jakob Fuglsang, Richie Porte og Rigoberto Urán endte med at tabe 1 minut og 40 sekunder til de øvrige klassementsryttere.

Team INEOS var et af de hold, der fik splittelsen til at ske. Og det var faktisk helt planlagt, at de ville presse på efter en rundkørsel få kilometer forinden.

- Der var et punkt i løbet, hvor vejene blev smallere, og hvor der var mulighed for sidevind. Jeg tror, at alle hold måtte have vidst det. Det var teknisk, hvor vejene gik op og ned, og vi vidste, at der ville ske noget, siger Sir Dave Brailsford, øverste chef hos INEOS, til TV 2 SPORT.

- Rytterne kendte 100 procent til alle detaljer. Vi aftalte, at vi skulle være foran efter rundkørslen og derefter bare blive ved med at presse på.

Så I planlagde angrebet?

- Vi ville være i front efter rundkørslen og derefter se, hvad der skete. Vi skulle være i front i det sving og så blive ved med at presse på, fordi det var så teknisk. Det ville splitte, og så ville vi være i front. Og da vi kom af sted med Bora, Quick-Step og Sunweb, vidste vi, at det var game over for de andre.

Der kunne man måske have forudset, at det kunne være et godt sted at splitte på det tidspunkt

Jakob Fuglsang

Fuglsang: Vi sad ikke rigtigt

Jakob Fuglsang, der nu er nummer 16 i klassement, 3 minutter og 22 sekunder efter Julian Alaphilippe, fortæller, at de kom den lange vej rundt i netop den rundkørsel.

Og da de så havde soigneurs stående med dunke kort efter, var de ikke klar på, at der ville komme splittelser.

Kunne I have gjort noget anderledes?

- Ja, vi skulle have set frem. Vi har en mand, der kører ruten igennem og skulle give indikationer på, hvordan vind og vejr er... Der kunne man måske have forudset, at det kunne være et godt sted at splitte på det tidspunkt. Vi sad ikke rigtigt, så der er ikke så meget at gøre ved det.

Hård vind splitter feltet i to. Video: TV 2 Sport

Dansk chef var forberedt

Trek-Segafredos kaptajn, Richie Porte, sad også i den anden gruppe og endte med samme tidstab som Jakob Fuglsang.

Kim Andersen, der er sportsdirektør for Trek-holdet, forklarer, at de ligesom INEOS vidste, der ville ske noget på det specifikke punkt.

- Rytterne var advaret. Vi havde en mand ude foran, så vi vidste, at det var farligt fra 181 til 185 kilometer. Jeg ved ikke, hvorfor det sker. De sidder der, men Richie er en af de sidste, der ryger af. Sådan er det bare, siger sportsdirektøren.

- Vi var forberedte, som vi skulle være og havde fået perfekt information foran, og jeg var overbevist om, at jeg sagde det rigtige til rytterne.

- Fordi der ikke var nogen, der regnede med, der ville ske noget, bad jeg på mødet i morges dem være 200 procent koncentrerede, fordi der netop kunne ske mærkelige ting derude. Mine ryttere spørger, om der er noget, INEOS ved, som vi ikke ved - men nej, altså, der er sidevind her og der. Sket er sket, siger Kim Andersen.

Richie Porte har da heller ikke nogen forklaring på, hvorfor det gik, som det gik.

- Vi vidste, at det ville ske. Da det splittede, var jeg den sidste rytter, der ikke kom med. Det er skuffende, men løbet går videre. Jeg så, at der var en masse andre klassementsryttere hos mig, så jeg vil mene, at det ikke er helt skidt.

Favoritternes klassement

 • 2. Geraint Thomas (INEOS)
 • 3. Egan Bernal (INEOS) +0:04
 • 4. Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma) +0:15
 • 5. Emanuel Buchmann (BORA) +0:33
 • 6. Enric Mas (Deceuninck - Quick-Step) +0:34
 • 7. Adam Yates (Mitchelton-Scott) +0:35
 • 8. Nairo Quintana (Movistar) +0:52
 • 9. Daniel Martin (UAE) +0:57
 • 10. Thibaut Pinot (FDJ) +1:21
 • 12. Patrick Konrad (BORA) +1:34
 • 13. Rigoberto Urán (EF Education First) +2:06
 • 14. Alejandro Valverde (Movistar) +2:06
 • 15. Romain Bardet (Ag2r) +2:08
 • 16. Jakob Fuglsang (Astana) +2:10
 • 20. Richie Porte (Trek-Segafredo) +2:47
 • 21. Mikel Landa (Movistar) +3:03