Tour de France

Rolf Sørensen er 'fuldstændig målløs' over Astanas tilladelse til Cort

Rolf Sørensen mener, at hele Astana-holdet skal beskytte Jakob Fuglsang og forstår ikke, at Magnus Cort havde lov til at jagte udbruddet.

Massif Central i Tour de France er lig med kuperet terræn, der egner sig godt til udbrud.

På 9. etape var der da også en stor gruppe, der fik et hul og slap afsted. Omar Fraile og Magnus Cort fra Astana havde begge fået lov til at køre med, men var ikke at finde i det endelige udbrud.

På trods af det kan TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen slet ikke forstå, at de i første omgang fik lov til at forsøge.

- Jeg er fuldstændig målløs over at høre sådan nogle ting. Jeg ved ikke, hvordan det overhovedet kan lade sig gøre. Fuglsang viste på lørdagens 8. etape, at han er frisk igen. Frisk i blikket og kroppen. Der er ikke noget mere, og han er på det niveau, som vi har set hele året, sagde Rolf Sørensen under kommenteringen.

- I min verden vil det være en fejl. De bliver nødt til at passe 100 procent på Fuglsang, og Magnus er sindssygt vigtig. Udover at han er dansker, så kender han Jakob rigtig godt. De kan kommunikere. Han tager det hårde slæb, som man mange gange ikke ser. For eksempel når der er vind. Der sidder Cort. Han laver et fabelagtigt stykke arbejde, og det skal han fortsætte med.

- Fuglsang kan gå på podiet i det her løb. Det har vi sagt mange gange, og jeg synes, han beviser det dag for dag, at det kan lade sig gøre. Den tankegang må de ikke begynde at lave om på, sagde Rolf Sørensen.

Det er klart, det handler også om motivation. Man skal have nogle opture

Lars Michaelsen, Astana-sportsdirektør

Lars Michaelsen: Man skal have nogle opture

Astanas danske sportsdirektør, Lars Michaelsen, forklarede inden etapen, at han mener, at der er plads til både at køre efter udbrud og samtidig passe på kaptajnen.

- Selvfølgelig ser det flot ud fra et helikopterbillede, når der sidder fem blå trøjer omkring Fuglsang, men det gør ikke nogen forskel, om der sidder syv, fem eller tre ved Jakob på sådan en etape, hvor der sker en masse ting ude foran, siger Lars Michaelsen til TV 2 SPORT.

- Det er klart, det handler også om motivation. Man skal have nogle opture. I går var en optur, sådan som vi kørte, og det er med til at samle holdet. Alle ryttere, vi har med her, er dygtige og træner benhårdt, og derfor skal de også have muligheden for de her personlige opture.

Magnus Cort vandt en etape i sidste års Tour de France, hvor han sejrede efter et udbrud på en kuperet etape. I år har han ikke haft de store muligheder, og derfor sagde han inden starten på 9. etape, at det betød meget for ham, at han fik lov.

- Jeg er motiveret for at komme derud, og jeg tror, det kunne være fedt. Det er en af de sidste chancer, jeg har på etaper, der passer mig.

- Jeg føler, det er motiverende at få lov, og hvis nu ingen af os kommer afsted, er der jo stadig Jakob Fuglsang til sidst, men det er selvfølgelig fedt, at vi har bredden i holdet til at give nogen chancen, sagde Magnus Cort.