Stjerne blev skubbet i grøften af fransk mester og tabte minutter

Med 19 kilometer tilbage af 10. etape blev Mikel Landa skubbet ud i grøften af den franske mester, Warren Barguil.

Mikel Landa blev den største taber af klassementsfavoritterne, da han på 10. etape i Tour de France tabte 2 minutter og 9 sekunder til de forreste.

Movistar-rytteren sad ellers med i frontgruppen, efter INEOS og Quick-Step havde splittet feltet ad i sidevinden.

De første meldinger gik på, at det var en punktering, der satte spanieren tilbage, men tv-bilederne viser en anden historie.

Med 19,3 kilometer tilbage af etapen, blev Landa skubbet ud i grøften af en anden rytter i frontgruppen. Spanieren røg ind i et skilt, som nogle tilskuere havde medbragt og var efterfølgende tvunget til at vente på ny cykel.

Ikke bevidst

Efter etapen oplyste Julian Alaphilippe, manden i den gule førertrøje, til franske medier, at det var den franske mester, Warren Barguil, som skubbede Landa.

Barguil bekræftede efterfølgende selv episoden.

- Jeg er ked af at høre om Mikel Landas styrt. Jeg mistede balancen, da jeg ramte Julians hjul. Jeg ramte over i Mikel, som røg ud til venstre. Det gik meget hurtigt, og det var ikke bevidst.

- Jeg undgik mirakuløst at styrte, hvilket Mikel ikke gjorde. Jeg håber, han har det godt.

'Et chok'

Mikel Landa gav efter etapen sit syn på episoden.

- Det var et chok. Da jeg rejste mig op, stod jeg mellem tilskuere. Heldigvis har jeg ikke nogen fysiske skader, siger han ifølge holdets hjemmeside.

I begyndelsen var det Romain Bardet, som blev beskyldt for at skubbe, men han afviste det hurtigt på Twitter.

- Jeg er virkelig ked af, hvad der er sket med Mikel Landa, men se venligst efter igen. Det var ikke mig, der skubbede ham, skriver Bardet.

Jakob Fuglsang og Thibaut Pinot led også et stort nederlag på etapen, da de tabte 1 minut og 40 sekunder til de andre favoritter.

Se højdepunkter fra etapen herunder:

Den danske kaptajn blev fanget i et splittet felt og taber over halvandet minut på 10. etape, hvor Jumbo-Vismas Wout van Aert vandt etapen. Video: Magnus Stig Christensen