Tour de France

Tour-profil fik personlig sejr efter alvorlige uheld på 9. etape

Richie Porte har en dårlig historik med 9. etape i Tour de France. I både 2017 og 2018 udgik han efter styrt.

For australske Richie Porte var det en personlig sejr, da han kørte over målstregen på 9. etape.

Ikke fordi hans placering i feltet var noget særligt, men slet og ret fordi han kom i mål.

Både i 2017 og 2018 styrtede Richie Porte på 9. etape i Tour de France. Han udgik begge år med et brækket kraveben. I 2017 brækkede han også sit bækken.

Se højdepunkterne fra 9. etape af årets Tour de France. Video: Jacob Nordestgaard Lage
BMC kaptajnen er ude af dette års Tour de France Video: Magnus Stig Christensen

I år var situationen en helt anden. Porte havde endda så meget overskud, at han forsøgte at køre med, da Romain Bardet angreb.

- Det var ikke let, men vi var nødt til at forsøge noget. Det var udelukkende fordi, det var Bardet, der kørte. Han er lokal, så han må være den rette at følge efter, siger Richie Porte til Cyclingnews.

Sætter sig frem efter hviledagen

Efter de første 9. etaper ligger Richie Porte nummer 18 i klassementet. Han er 2:19 efter Julian Alaphilippe i den gule førertrøje, blandt andet fordi Trek Segafredo kørte et mindre godt holdløb.

Det får betydning for Richie Portes tilgang til løbet, når der kommer flere og højere stigninger i den anden uge af Touren.

- Vi kommer til at køre aggressivt nu. Jeg har ikke studeret enkeltstartsruten i Pau, men det bliver helt sikkert en nøgleetape. Selvfølgelig er der ingen lette etape i Touren, men på 10. etape handler det mest om at undgå uheld, siger Richie Porte.

10. etape strækker sig over 217,5 kilometer fra Saint-Flour til Albi. Der er fire kategoriserede stigninger, inden det går nedad mod afslutningen. Tirsdag falder årets første hviledag.