Tour de France

Utilfreds dansker fravalgt til pris: - Jeg havde fortjent det

Mads Würtz Schmidt undrer sig over, hvorfor han ikke fik tildelt det røde angrebsnummer på 10. etape.

Mads Würtz Schmidt satte et sidste angreb ind med 25 kilometer tilbage af 10. etape.

Både for at jagte etapesejren - men også for at jagte det røde rygnummer, som gives til den mest angrebsivrige rytter på en etape.

Danskeren nåede dog aldrig at få slået hullet til INEOS og Quick-Step i fronten af feltet, men han håbede på, at det sidste angreb ville afgøre, at det blev ham og ikke nogle af sine udbrudskollegaer i løbet af etapen, som ville få den.

Det mislykkedes.

Popularitetskonkurrence

I stedet var det Natnael Berhane fra Cofidis, som kom på podiet efter etapen for at blive hyldet, og som kan køre med det røde rygnummer på 11. etape. Ifølge Mads Würtz Schmidt giver det ingen mening.

- Jeg synes, jeg havde fortjent det. Ham fra Cofidis tog nogle ringe føringer. Han kunne ingenting. Så jeg forstår slet ikke, hvorfor det blev ham. Jeg ville da gerne have været på podiet.

- Det var mig og (Tony, red.) Gallopin, som kørte bedst i udbruddet, og det var også mig, som blev hentet sidst. Så jeg forstår slet ikke den mærkelige beslutning, lyder det undrende fra Katusha-rytteren til TV 2 SPORT.

Ifølge ham kan konkurrencen ikke tages seriøst, når det var Cofidis-rytteren, som fik prisen.

- Det er nok lidt mere en popularitetskonkurrence, når det er en rytter fra et fransk hold, der får den uden egentlig at have gjort et stykke arbejde. Den betyder ikke meget alligevel så, pointerer danskeren.

Troede på etapesejr

Mads Würtz Schmidt havde inden etapen ellers forhåbninger om, at et udbrud kunne holde hjem. Der var nemlig medvind på store dele af etapen, mens det også gik overvejende nedad.

- Da vi sad derude, havde jeg set den komme, men inden da troede jeg på det. Så det var lidt ærgerligt, det blæste så kraftigt, at de ville køre sidevind.

Tirsdag er der hviledag for danskeren og resten af Tour-feltet.

Den er formenlig tiltrængt, da han allerede har været i udbrud på tre etaper indtil videre og var tæt på en fjerde gang.