INEOS-boss jubler over manøvren, der hægtede Fuglsang og andre favoritter af

INEOS-favoritterne Geraint Thomas og Egan Bernal har en stor fordel, når Tour-feltet ruller ud på løbets anden del.

100 sekunder er rigeligt til at gøre en kæmpe forskel i Tour de France.

Det fortæller INEOS’ general manager Sir Dave Brailsford, dagen efter at det lykkedes holdet at ryste flere konkurrenter af sig i sidevinden. Heriblandt Jakob Fuglsang, Thibaut Pinot, Richie Porte og Rigoberto Uran.

Brailsford mener endda, at det kan komme til at påvirke resten af årets løb, at favoritterne Geraint Thomas og Egan Bernal med den manøvre har taget en del tid på samtlige klassementsfolk allerede inden løbets første hviledag.

- Det hele handler om at vinde tid, og når man har gjort det, gælder det om at fastholde forspringet. Lige nu har vi kun Julian Alaphilippe foran os, så nødvendigheden af at køre aggressivt for at vinde tid er blevet reduceret, efter vi vandt tid i går, siger Brailsford til TV 2 SPORT og tilføjer:

- Det tager vi med i vores overvejelser fremover. Når man skal jagte tid, bliver man nødt til at tage chancer. Når man skal forsvare tid, kan man køre lidt mere konservativt. Derfor tror jeg, det kan spille en rolle i løbets udvikling.

Team INEOS lader sidste års vinder, Geraint Thomas, dele rollen som kaptajn med Egan Bernal. Efter de ti første etaper er der kun fire sekunder mellem de to INEOS-ryttere.

  1. Julian Alaphilippe
  2. Geraint Thomas +1:12
  3. Egan Bernal +1:16
  4. Steven Kruijswijk +1:27
  5. Emanuel Buchmann +1:45

Ét mål er en fordel

Ligesom Brailsford ser Geraint Thomas meget positivt på klassementet efter løbets første del.

- I går var en rigtig god dag, og den viste, at alt kan ske i det her løb. Det gælder om at holde sig til, selvom der måske ikke sker noget ni ud af ti dage, siger Geraint Thomas til TV 2 SPORT.

- Vi har kun ét mål. Andre hold kører for spurter og udbrud, men vi prøver kun for at vinde Touren. Det gør en stor forskel.

Efter den første hviledag venter en relativt flad etape, inden torsdagens rute byder på to kategori 1-stigninger. Fredag er der enkeltstart, og så går det stejlt opad igen både lørdag og søndag.

Se beskrivelser, favoritter og analyse af samtlige etaper her.