Magnus Cort dropper skinnen på sin brækkede finger

Den danske Astana-rytter Magnus Corts brækkede lillefinger skal støttes af to stykker tape efter Tour de Frances hviledag.

Magnus Cort har kørt syv etaper af årets Tour de France med en brækket lillefinger, og hver dag oplever danskeren bedring.

På årets første hviledag har den daglige fremgang betydet, at han nu har smidt den skinne, der har hjulpet med at støtte den udsatte lillefinger.

To stykker tape skal støtte Magnus Corts lillefinger efter Tour de Frances hviledag.
To stykker tape skal støtte Magnus Corts lillefinger efter Tour de Frances hviledag. Foto: TV 2 SPORT

På en træningstur havde han byttet skinnen ud med to stykker tape, og det fungerede ifølge den 26-årige Astana-rytter så godt, at det er planen at fortsætte sådan efter hviledagen.

- Jeg fornemmer lidt bedring her de seneste to dage. Jeg håber, at en hviledag gør godt, siger Magnus Cort til TV 2 SPORT.

Påvirker ryggen

Den brækkede lillefinger har også tæret på andre dele af Astana-rytterens krop. Blandt andet i ryggen, som han ellers ikke plejer at døje med.

- Jeg sidder selvfølgelig og kompenserer en del. Det håber jeg, at hviledagen kan gøre godt på, og at jeg kan få styr på det, og at fingeren måske også kommer sig så meget, at jeg ikke sidder og vrider mig selv skævt på cyklen den næste uge, siger han.

Udover små fremskridt hver dag forsøger han at holde humøret højt og ikke lade lillefingeren ødelægge hans gode Tour de France-humør.

I sidste ende er han bare glad for, at han stadigvæk er en del af verdens største cykelløb og håber, at han kan hjælpe Jakob Fuglsang på den sidste del af løbet.

- Det er meget irriterende. Men man ved, at det nemt kan ske, og det kunne sagtens være meget værre. Der er ryttere, der er udgået, og jeg er her stadig, og jeg har en tro på, at jeg nok skal blive stærkere.

Magnus Cort er i gang med sit andet Tour de France og vandt sidste år en etape.