Asgreen får bøde og tidsstraf to dage efter sammenstød

Den danske Deceuninck - Quick-Step-rytter Kasper Asgreen blevet straffet for en to dage gammel episode, hvor han pressede en konkurrent i grøften.

For to dage siden skubbede Kasper Asgreen hollandske Cees Bol i grøften, og nu har danskeren fået en straf.

Forseelsen koster en bøde på 500 schweizerfranc (3370 kroner), en tidsstraf på ti sekunder samt minus seks point i pointkonkurrencen.

Den danske Tour-debutant straffes efter paragraf 2.12.006/6.1: ’Obstruktion af en rytter eller et køretøj for at forhindre eller forsinke en anden rytter eller bils bevægelse’.

Løbskommissæernes bøde til Kasper Asgreen sort på hvidt.
Løbskommissæernes bøde til Kasper Asgreen sort på hvidt. Foto: Letour

Kasper Asgreen fik nyheden om bøden fra morgenstunden onsdag, hvor en kommisær kom hen til holdets bus og undskyldte ifølge danskeren for, at de var nødt til at give ham en bøde.

- De var nødt til at give mig samme straf som Yves, selvom de godt kunne se, at Cees havde skubbet først, og der ikke rigtig var noget hold i det. Men folkedomstolen på de sociale medier og journalisterne havde blæst situationen så meget op, at de følte, at de var nødt til at give mig en bøde for at opretholde deres image, skriver danskeren i en SMS til TV 2 SPORT.

Ingen ond hensigt

5,2 kilometer inde på mandagens 10. etape forsøgte Asgreen og Deceuninck - Quick-Step at lave en såkaldt ’bred front’, for skærme vejen for eventuelle udbrydere, så de ikke kan angribe.

Det gik ud over Cees Bol, som altså ikke havde held med at presse sig forbi danskeren i højre side af vejen. Efter episoden, som indtil onsdag ikke var blevet straffet, forklarede Asgreen, at der ikke var nogen ond hensigt bag.

- Jeg har absolut ingen intention om at smide nogen i grøften. Hvis der er plads til at køre forbi, må han med glæde køre forbi, og så vil jeg hellere køre efter ham og neutralisere et angreb mere end at køre nogen i grøften, lød det tirsdag fra danskeren til TV 2 SPORT.

Hårdere end forventet

Under mandagens etape vurderede Morten Bennekou, cykelekspert og elitechef i Danmarks Cykleunion, at Kasper Asgreen nok ville slippe for en sanktion.

- Det er ikke noget stort skub, og Bol prøver at køre frem et sted, hvor der ikke er særlig meget plads. Så det vil formentlig blive opfattet som almindelig positionskamp. Skulle han alligevel få en sanktion, taler vi nok om mellem 50 og 200 schweizerfranc i bøde.

Det endte med en bøde på hele 500 schweizerfranc og altså en noget hårdere straf end det, eksperten havde forventet.

Bol ’ville nok have gjort det samme’

Manden, det gik ud over, tog det heller ikke så tungt og slap da også uskadt fra sammenstødet. Han fortæller, at han havde planer om at åbne feltet, mens Asgreen havde planer om det modsatte.

- Han forsvarede sig i situationen, og jeg endte i grøften. Sådan er det. Jeg ville nok have gjort det samme, hvis jeg var i hans situation. I selve situationen var det ikke så fedt at ende i grøften, når man vil af sted i et udbrud, men det er en del af løbet. Der var ikke for alvor fare på færde, siger Cees Bol.

Den 23-årige hollænder understreger, at han så det som en helt fair kamp i feltet. Kasper Asgreen kan dog godt se, at det ikke ser så heldigt ud på tv-billederne.

- Det ser voldsommere ud, end det var, for at være ærlig. Han brokkede sig heller ikke, og det plejer vi ryttere at være gode til, hvis det er over stregen. Men det ser virkelig ikke så heldigt ud på billederne, siger danskeren, hvis hold nu må til lommerne.