Tour de France

Asgreen og Mørkøv testede ny elcykel på hviledagen

Rytterne på Deceuninck – Quick Step hyggede sig med at prøvekøre en ny elcykel på Tourens første hviledag.

Kasper Asgreen havde masser af overskud til at agere barista for sine holdkammerater, da Deceuninck – Quick Step kørte en såkaldt kaffetur på Tourens første hviledag.

Asgreen og holdkammeraterne testede nemlig en ny elracercykel, der ligesom alle andre elcykler har en motor, der hjælper med at drive cyklen frem.

- Det var sgu meget sjovt at være ude og køre elcykel. Jeg prøvede at overbevise dem om, at de skulle sende den hjem til Danmark til mig, så jeg har den at ligge og cruise rundt på. Det var de desværre ikke helt med på, skriver Kasper Asgreen i sin SMS-dagbog.

Deceuninck – Quick Step er noteret for to etapesejre på løbets første 10 etaper. Derudover har Julian Alaphilippe været iført den gule trøje halvdelen af tiden.

Ny cykel ville sikre Mørkøv sejre

Derfor var franskmandens elcykel pyntet lidt mere end holdkammeraternes. Alaphilippe kørte med gule bånd på styret, ligesom han også havde en gul hjelm på.

- Det er en virkelig smuk cykel. Det var perfekt at få rørt benene lidt efter ti hårde dage, og jeg er glad for, at vi kunne køre på den på løbets første hviledag. Den vil jeg altid huske, fordi jeg gik ind i den med den gule trøje, siger Alaphilippe til holdets hjemmeside.

Elcyklen kan yde 240 watt. Til sammenligning kørte Jakob Fuglsang 7. etape med et gennemsnit på 165 watt, hvilket ifølge ham selv af hans laveste gennemsnit for en Tour-etape. Modsat kører mange sprintere den sidste kilometer frem mod massespurterne med et gennemsnit på cirka 500 watt.

- Hvis jeg havde den her i spurten, ville jeg selv vinde, konstaterer Michael Mørkøv efter at have prøvekørt den nye cykel.

- Det her er jo en fuldblodsracer med motor. Selvom det ville være snyd at bruge det i løbene, så kunne det nogle gange være meget dejligt.