Tour de France

Cort er klar til at 'prøve vilde ting' for Fuglsang

Jakob Fuglsang er røget et stykke efter rivalerne i klassementen, men det er hans danske holdkammerat Magnus Cort klar til at rette op på.

Astana og kaptajn Jakob Fuglsang var blandt de helt store tabere på mandagens 10. etape i Tour de France, hvor de blev fanget i sidevinden.

Fuglsang tabte 1 minut og 40 sekunder til rivalerne og er nu mere end to minutter efter Geraint Thomas, der fører klassementsrytternes indbyrdes klassement.

Derfor skal der vindes noget af det tabte tilbage - et projekt, Magnus Cort er klar på.

- Vi skal måske angribe udefra. Selvfølgelig skal Jakob også have benene til det, for ellers kommer han ikke væk. Jeg kan godt lide at køre noget godt cykelløb, og det håber jeg, at Jakob gerne vil, siger Cort til TV 2 SPORT og tilføjer:

- Jeg står i hvert fald klar hver dag til at prøve nogle vilde ting.

Perspektiv

Magnus Cort og Jakob Fuglsang bor ikke på værelse sammen

Hos Astana har sengetider stor betydning for, hvordan værelserne fordeles, og rytterne sættes sammen. Derfor bor danskerne Magnus Cort og Jakob Fuglsang heller ikke sammen under Tour de France. Cort er ofte sidste mand ved morgenmaden, mens Fuglsang er første.

Kaptajn Fuglsang er early bird, der står tidligt op, og passer godt sammen med Alexey Lutsenko. Cort er fast værelseskammerat med canadieren Hugo Houle.

- Holdet sætter rytterne sammen, men så har rytterne lov til at gøre indsigelser. Det er heller ikke mere stift end som sådan, siger sportsdirektør Lars Michaelsen.

Det er ASO (organisationen, der arrangerer Tour de France, red.), der betaler og stiller hotelværelser til rådighed. Derfor skal rytterne bo to på samme værelse.

Onsdag venter en flad etape, hvorefter det bliver alvor.

Torsdag er der en bjergetape på programmet, fredag er der enkeltstart, mens de efterfølgende to etape også foregår i de franske bjerge.

Afviser 'sindssyge' angreb

Fuglsang fortæller, at han håber at vinde noget af de tabte tilbage på enkeltstarten - men 'vild' kørsel ligger ikke i kortene i første omgang.

- Jeg tror umiddelbart ikke, at jeg skal ud i noget hasarderet for at forsøge at hente en masse tid. Der er masser af bjergetaper tilbage, og et halvt minut eller 20 sekunder kan blive til meget i sidste ende, siger Fuglsang.

- Så jeg tror, at vi lige skal se det lidt an på, hvordan konkurrenterne er kørende, når vi kommer til de første bjergetaper. Og se, hvem der reelt har bnenene, når vi skal til at køre for alvor opad.

Hvor svært bliver det at skulle jagte tid?

- Jeg er ikke af den overbevisning, at jeg skal ud at lave nogle sindssyge angreb allerede nu. Så jeg synes ikke rigtig, at det ændrer så meget. Så må vi se, når vi kommer længere hen og ind i bjergene for alvor.

Jakob Fuglsangs målsætning er at slutte på podiet i Tour de France.

Hans bedste placering er en syvendeplads tilbage i 2013.