Tour de France

Froome sender taktiske beskeder til holdkammerat hver dag

Luke Rowe er i kontakt med Chris Froome hver dag under Tour de France, hvor briten hepper på holdet og sender taktiske tips.

Den firedobbelte Tour-vinder Chris Froome kæmper stadig med eftervirkningerne efter sit styrt før enkeltstarten i Critérium du Dauphiné kort inden Tour de France.

Derfor følger han med i det store franske etapeløb fra sygesengen hjemme i Monaco, men er alligevel i kontakt med INEOS-holdet hver dag.

- Han sender små taktiske beskeder om, hvad han ser i løbet. Ellers er det bare begejstrede beskeder, hvor han støtter os, siger Luke Rowe til TV 2 SPORT

- Men han har det stadig ikke for godt, men han kommer sig og har det bedre, efter han nu er ude af hospitalet. Han vil det bedste for holdet, selvom han virkelig gerne vil være her, og vi virkelig gerne vil have ham på holdet, siger Rowe.

Sender videoer hver dag

Efter 22 dage på hospitalet blev Chris Froome udskrevet dagen inden Tour de France-starten.

Styrtet kostede den firedobbelte Tour de France-vinder utallige knoglebrud på hofte, lårben, albue og nakke, som altså betyder, at han ikke er med i Touren, men i stedet må følge med hjemmefra.

Men han nøjes ikke bare med at se det i tv. Han sender sine observationer direkte til Rowe.

- Han følger med i løbet, og han vil gerne høre, hvad taktikken er, og hvordan det går internt på holdet. Han holder øje med tingene, og jeg er i ret tæt kontakt med ham hver dag faktisk.

- Han sender mig videoer af, hvordan han klarer den, og jeg sender tilbage af holdet, der sender hilsner til ham, siger Rowe.

Chris Froome har vundet Tour de France i 2013, 2015, 2016 og 2017. Sidste år vandt holdkammeraten Geraint Thomas løber, hvor Froome blev nummer tre.

Thomas er lige nu nummer to i løbet, 1 minut og 12 sekunder efter Julian Alaphilippe, der er i den gule trøje.