Ny Mørkøv-rolle kostede i massespurten

Michael Mørkøv måtte overtage holdkammerats rolle i leadout-toget og kunne derfor ikke give Deceuninck-Quick-Steps sprinter optimale betingelser.

En af vognene i cykelsportens bedste tog manglede på 11. etape.

Under etapen var Deceuninck-Quick-Step nemlig nødsaget til at ofre Yves Lampaert til at indhente udbruddet, og derfor var energidepoterne brugt op, da de skulle sætte massespurten op.

- Vi blev lidt korte i vores leadout i dag. Jeg sidder lidt for langt tilbage på de sidste to kilometer, hvor jeg bliver nødt til at bruge, hvad jeg har, på at få de to andre frem i position, siger Michael Mørkøv til TV 2 SPORT.

Det betød ifølge den rutinerede dansker, at han måtte overtage sin belgiske kollegas rolle, og derfor afleverede han sine holdkammerater Max Richeze og Elia Viviani tidligere end normalt.

- Det koster os en mand for meget at hente det udbrud. Så mangler vi Yves til sidst, men det var heldigt, at han havde benene til at hente udbruddet trods alt.

Holdets sprinter, Elia Viviani, endte på en tredjeplads bag sine to største konkurrenter, Dylan Groenewegen og etapevinder Caleb Ewan.

Trods den ændrede taktik godkender Mørkøv sin egen indsats onsdag.

- Jeg synes egentlig også, at det lykkedes meget godt at få dem sat ind bag Groenewegen, siger han og uddyber:

- Vi kører cykelløb for at vinde, og det gør vi også i dag. Da jeg slår væk med lidt under en kilometer til mål, og de sidder i femte-sjetteposition, ser det fornuftigt ud. Der er mange måder at vinde en spurt på, og jeg ved ikke, hvad der sker i spurten. Jeg synes, vi gjorde, hvad vi kunne i dag.

Deceuninck-Quick-Steps leadout-tog må vente en rum tid med at få revanche. Tour de France går nemlig ind i Pyrenæerne torsdag.