Tour de France

Stjerne dropper kampen mod Peter Sagan af taktiske årsager

Michael Matthews kommer ikke længere til at deltage i indlagte pointspurter eller massespurter ved dette års Tour de France.

For to år siden blev Michael Matthews hyldet i Paris iført den grønne pointtrøje, men det kommer ikke til at ske i år.

Halvvejs gennem Touren ligger Sunweb-australieren på andenpladsen i pointkonkurrencen, men efter tirsdagens hviledag håber han at dale stille og roligt ned i det regnskab af taktiske årsager.

- Vi må opgive kampen om den grønne trøje og satse på etaper, siger Michael Matthews til TV 2 SPORT.

Den 28-årige australier har leveret fine resultater i år med en andenplads på 3. etape som det bedste. Den placering vil han dog gerne forbedre, og det bliver ikke via en massespurt, erkender han.

- Jeg er desværre for tæt på den grønne trøje til at gå i udbrud og den slags. Det er ikke mange muligheder tilbage for en etapesejr i dette Tour de France, og de fleste af dem vil ske i udbrud. Hvis jeg er tæt på den grønne trøje i point, vil Sagan og Bora ikke tillade mig at komme med i udbruddet.

Under 11. etape har australieren gjort alvor af ordene og deltog således ikke i den indlagte pointspurt. Han har heller ikke tænkt sig at deltage i den formodede massespurt. Her satser holdet ifølge australieren på Cees Bol.

- Sådan en kort etape er god til ham, fordi der ikke er mange stigninger, og fordi den er kort. Han er ung, og den passer bedre til ham end mig, siger Michael Matthews.

Inden etapen førte Peter Sagan suverænt pointkonkurrencen. Slovakken havde 229 point, mens andenpladsen, Michael Matthews, havde 167 af slagsen.