Tour de France

Ærgerlig Valgren: - Jeg hader at være så mange

Michael Valgren blev nummer 18 på 12. etape, efter han ramte sit første udbrud i årets Tour de France, og det har givet ham smag på mere.

Den første Pyrenæeretape blev hård for Michael Valgren.

Han var nemlig en del af det 40 mand store udbrud, som kom af sted efter mange forsøg fra morgenstunden. Iblandt dem sad en del stærke ryttere til de store stigninger, og derfor blev danskeren hurtigt klar over, at en etapesejr ville blive svær at opnå.

- Jeg hader at være så mange. Nu har jeg kørt flere Tour de France, hvor jeg altid har siddet i en kæmpe gruppe. Det er ikke så fedt, for der er altid nogen, der er bedre end mig opad, siger Michael Valgren til TV 2 SPORT.

Vinderen af etapen blev Vuelta a España-vinderen, Simon Yates, og da Valgren så, at den stærke australier sad i udbruddet, vidste han godt, hvad klokken var slået.

- Så tænke jeg, at det var træls. Jeg vidste allerede, at der var mindst ti, der kørte bedre end mig opad.

Punkterede på bjerg

Det blev heller ikke nemmere undervejs for den danske Dimension Data-rytter, da han punkterede op ad den afsluttende kategori 1-stigning, Hourquette d'Ancizan.

Herfra begyndte en hård jagt på at få kontakt til den store gruppe, der sad bag trioen med Simon Yates, Gregor Mühlberger og Pello Bilbao, som senere skulle afgøre det imellem sig.

Lyn-analyse

Jeg tror, han lige skal evaluere. Fra det udgangspunkt, han kommer fra i år, er det helt sikkert godkendt. Der er mange, der bliver sat fra udbruddet og bliver hentet af feltet, men Valgren får stadig kæmpet sig tilbage.

Det var en fjerdeplads, de kørte om i den gruppe, han kæmpede sig tilbage i. Det er et tegn på fremgang.

Kort før målstregen lykkedes det takket være danskerens stærke nedkørsel at få kontakt til gruppen, der skulle spurte om en fjerdeplads. Da han først kom op, var kræfterne sluppet op, og derfor måtte han tage til takke med en 18.-plads.

- Jeg har hele tiden vidst, at formen var god. Det har bare været et spørgsmål om at ramme det skide udbrud, siger Michael Valgren, der langt fra har opgivet håbet om endnu et togt.

- Nu har jeg en hviledag i morgen (hvor der er enkeltstart, red.), og Tourmalet bliver også en hviledag for mig. 15. etape kunne være lidt sjov måske, siger han.

Michael Valgren sad i udbrud med en anden dansk Michael, nemlig den danske mester, Michael Mørkøv.