Tour de France

- Det var nærmest spild af god stigning, siger Jakob Fuglsang

12. etape endte uden forskydninger i favoritternes klassement, selvom der var bjerge på programmet.

Mens 40 ryttere kørte cykelløb i udbruddet på 12. etape i Tour de France, sparede løbets favoritter kræfter til de næste dage.

Jeg tror aldrig nogensinde, jeg har set et 40-mandsudbrud før

Jakob Fuglsang

Feltet sagde ellers goddag til bjergene i Pyrenæerne, men først udeblev udspil på Col de Peyresourde, og senere blev der om muligt kørt langsommere op ad etapens afsluttende stigning, Hourquette d'Ancizan.

- Det var nærmest spild af god stigning, men sådan er det en gang imellem, siger Astana-kaptajn Jakob Fuglsang til TV 2 SPORT.

Efter seks etaper uden bjerge på menuen vendte de tilbage torsdag, men forudsætningerne for væddeløb var ikke optimale.

Derfor lod favoritterne udbruddet sejle af sted og udsatte kampen om den gule trøje.

- Det var lidt som ventet med så lang en nedkørsel og modvind. Det var ventet, at det var udbrud, der ville tage sejren. Der kommer heldigvis flere bjergetaper, og nogle af dem er hårde og slutter opad. Der skal nok komme noget aktion, siger Fuglsang, der ikke fik nogen svar på, hvordan benene har det, når det går opad.

- Vi kørte forholdsvis stille. Det var et kæmpe felt, så jeg har lidt svært ved at sige, hvordan benene ville være, hvis der var blevet lukket op.

40 mand stort udbrud

Mens den danske Astana-kaptajn ikke blev udpræget overrasket over den manglende aktion mellem løbets favoritter, måtte han lige knibe øjnene ekstra sammen, da han så to store grupper få lov til at køre i udbrud undervejs på etapen.

40 mand kom af sted, og det er ikke hverdagskost i cykelløb, Fuglsang deltager i.

- Jeg tror aldrig nogensinde, jeg har set et 40-mandsudbrud før. Lige pludselig kørte der en stor gruppe, og lige efter kørte den næste. Så blev de lukket af sted. Det var nærmest mere held end forstand, at der ikke var nogen tættere på i klassementet, end hvad der var tilfældet.

Håber at tage tid på konkurrenter

Fredag bliver med garanti ikke en stille dag på kontoret for Fuglsang og hans konkurrenter.

Her venter nemlig en ensom kamp mod uret på den 27,2 kilometer lange enkeltstart, hvor der med garanti kommer forskydninger i klassementet.

Hvad er dine forhåbninger til enkeltstarten?

- Det er at køre en super enkeltstart og tage tid til nogle af de andre klassementsryttere, siger danskeren.

Inden fredagens store test ligger Fuglsang på 15.-pladsen i Tour de France.