Tour de France

Odds på danskere til Tourens enkeltstart har aldrig været lavere

Kasper Asgreen og Søren Kragh Andersen deler æren af at være tredjestørst favorit til etapesejren på 12. etapes enkeltstart hos Danske Spil.

Fredag triller 166 ryttere én for én ud på 13. etape i Tour de France, og klokken 14.05 og 15.34 er det som dansker værd at holde ekstra øje.

Her bliver henholdsvis Kasper Asgreen og Søren Kragh Andersen sendt af sted på den 27,2 kilometer lange enkeltstart, hvor målet for dem begge er et topresultat.

Hvis man kigger på spilselskabernes rangering af de to ryttere, er det da også ret sandsynligt, at de to navne er at finde blandt fredagens hurtigste ryttere. Således er det kun Wout van Aert og Geraint Thomas, der er større favoritter til etapesejren end de to danskere.

Og så højt rangeret på en enkeltstart i Tour de France har danske ryttere aldrig været før, fortæller Danske Spils oddssætter Jeppe Helbo.

- Det er ekstraordinært og uden sidestykke. Det er ikke noget, vi har set før, så det er helt unikt, siger oddssætteren, som forbereder sig på en ny æra af danske enkeltstartsfavoritter.

- Nu er de så unge, så vi kommer nok til at kunne se det igen, og det er flot.

Belgisk storfavorit

Kasper Asgreen og Søren Kragh Andersen må dele æren af at være tredjestørst favorit hos den danske bookmaker, som belønner begge ryttere med odds 15 for etapesejren.

Det relativt høje vinderodds skyldes, at en belgier og en waliser er de - med afstand - største favoritter til sejren. Således er Wout van Aert, der vandt 10. etape, storfavorit til at tage sin anden etapesejr i sit første Tour de France.

Lægger man pengene på Jumbo-Visma-rytteren, får man kun pengene 1,70 igen, mens en sejr til Geraint Thomas giver 3,2 gange pengene igen.

- Kasper Asgreen og Søren Kragh Andersen er blandt favoritterne, men det bliver nok svært at slå Wout van Aert, der smadrede alt og alle i Dauphiné, siger Jeppe Helbo.

Wout van Aerts lave odds er dog ikke rekord.

På 20. etape i Tour de France 2014 lå den tyske tempomaskine Tony Martin i sølle odds 1,18, og han gjorde da også arbejdet færdigt, da han tog en suveræn etapesejr foran henholdsvis Tom Dumoulin og Jan Barta.

Tony Martin er også med i år, men nu giver en sejr til ham 18 gange pengene igen.

Dansk sejr giver underskud

Selvom Wout van Aert er den mest populære hos de danske gamblere, kommer det til at gøre mest ondt på Danske Spils bankbog, hvis Kasper Asgreen eller Søren Kragh Andersen vinder.

- Så vil vi helt klart få underskud, men det tager vi med, fordi dansk succes er også godt for os. Så det kan vi nemt leve med, siger Jeppe Helbo.

Særligt Kasper Asgreen er populær, oplyser han.