Tour de France

Tidligere holdkammerat: Derfor forlod stjerne Touren mod holdets vilje

Rohan Dennis var utilfreds og presset før 13. etapes enkeltstart og valgte derfor at forlade Tour de France torsdag. Det fortæller Thor Hushovd.

Årets Tour de France-felt blev under 12. etape pludselig en verdensmester fattigere, og ingen ved stadig helt hvorfor.

Bahrain-Merida-rytteren Rohan Dennis er verdensmester i enkeltstartsdisciplinen, og fredag skulle han vise sin regnbuestribede trikot frem på den 27,2 kilometer lange enkeltstart. Sådan gik det dog ikke, og holdet var tilsyneladende selv forvirret og skuffet over beslutningen.

Rohan Dennis har heller ikke sagt, hvorfor han pludselig valgte at forlade løbet, men nu kan TV 2 Norge måske gøre os klogere på det, der har udviklet sig som ét stort mysterium. Den tidligere cykelrytter og nuværende ekspert Thor Hushovd fortæller, at han har snakket med den udgåede australier.

- Han var så utilfreds med de hjul, han havde på enkeltstartscyklen, at han kunne tabe 40 watt - det vil sige 10 procent - i forhold til de bedste konkurrenter. Det er selvfølgelig enormt, siger Thor Hushovd.

Rohan Dennis og Thor Hushovd var holdkammerater på BMC i slutningen af 2014, efter at australieren midt i sæsonen skiftede hold.

- Jeg tror slet og ret, det blev for meget for ham. Han mærkede presset før enkeltstarten, uddyber nordmanden.

Thor Hushovd talte også med Rohan Dennis inden 11. etape onsdag, hvor han allerede her godt kunne fornemme, at australieren ikke var helt tilfreds med tingenes tilstand.

Her spurgte Rohan Dennis nordmanden, hvorfor han overhovedet gad være til Tour de France, når han nu havde stoppet karrieren, mens at han jo selv var tvunget til at være der.

Højlydt skænderi på etapen

Forklaringen med utilfredsheden over enkeltstartscyklen stemmer overens med, hvad den franske sportsavis l'Equipe, der dækker Tour de France massivt, skrev tidligere på dagen.

I artiklen blev utilfredsheden med enkeltstartscyklen lagt til grund for hans raseri. Avisen skriver desuden, at Rohan Dennis ifølge flere vidner råbte højlydt ad cheferne på Bahrain-Merida før dagens etape.

Under etapen fortsatte skænderierne ifølge avisen, og pludselig steg Dennis simpelthen af cyklen og skred. Væk fra ruten og ud af Tour de France.

Rohan Dennis skiftede inden denne sæson til Bahrain-Merida efter fem år på BMC. Australieren har kontraktudløb ved udgangen af 2020.