Tour de France

Tildelt podieplads i Vueltaen efter otte år - skal gå hurtigere, mener Tour-profil

Juan Jose Cobo appellerer ikke afgørelsen om fratagelsen af sin Vuelta-sejr fra 2011. Bauke Mollema får dermed en podieplads, og det er mærkeligt.

Den internationale cykelunion (UCI) fandt for en måned siden den nu 38-årige spanier Juan Jose Cobo skyldig i brug af doping, da han vandt Vuelta a Espana i 2011.

Spanieren har nu haft tid til at appelere beslutningen, men det er ikke sket. Derfor står Chris Froome nu officielt som vinder af løbet det år, imens hollandske Bauke Mollema rykker op på en tredjeplads.

Og han har svært ved at forklare, hvad han synes om det.

- Det ville have været rart, hvis jeg i flere år ville kunne have sagt, at jeg havde kørt på podiet i en Grand Tour. Nu er jeg der officielt, men det føles mærkeligt, synes jeg, siger Bauke Mollema til TV 2 SPORT.

- Cobo kom aldrig op på det niveau igen, så jeg kan huske, at jeg tænkte, det var lidt mærkeligt. Og der var jo også en grund til det, kan man sige.

- Det skulle have gået hurtigere

Man fandt uregelmæssigheder i Cobos biologiske pas mellem 2009 og 2011.

Cobo, der kørte sin sidste sæson som professionel tilbage i 2014, blev idømt tre års karantæne med tilbagevirkende kraft.

Han havde en måned til at appellere UCI's beslutning til Den Internationale Sportsdomstol (CAS).

Det er ikke sket, og derfor er Froome blevet tildelt sejren i Vueltaen i 2011, imens Mollema rykker fra en fjerde- til en tredjeplads.

Bauke Mollema har dog svært med at forstå, hvorfor det skulle tage otte år at finde ud af.

- Det skulle have gået hurtigere, tænker jeg. Jeg ved ikke, hvordan deres undersøgelsesproces er, men jeg tænker, at det skulle være gået meget hurtigere. Jeg forstår det ikke, men jeg tager med glæde imod pladsen, siger Mollema.

Sejren bringer Froome op på syv samlede grand tour-sejre og betyder samtidig, at han bliver den første brite til at vinde en grand tour i stedet for Bradley Wiggins, der vandt Tour de France i 2012.

Det betyder også, at det er Mollemas første og eneste podieplads i en Grand Tour.