Cort fik pludselig travlt - truet af tidsgrænsen

Magnus Cort kom i mål inden for tidsgrænsen på 13. etapes enkeltstart, men han måtte tage sig sammen på den sidste kilometer.

En kort dag på kontoret er forbi for Magnus Cort.

13. etape i Tour de France skulle bare overstås og gennemføres inden for tidsgrænsen. Og det gik egentlig fint nok ude på ruten, lige indtil han måske blev lidt for magelig, og tidsgrænsen kom lidt for tæt på.

Var ved at blive spændende?

- Ja. Nede i bilen sagde de: ”Nu skal du lige træde igennem her på den sidste kilometer”, siger Magnus Cort til TV 2 SPORT.

Han havde fået at vide, at han skulle sigte efter tiden 42 minutter, men den hårde afslutning med en stigningsprocent på op mod 17 overraskede danskeren.

- Jeg var ikke klar over, at der var sådan en stejl stigning inde på den sidste kilometer, så den tog også lidt mere tid, end hvis man bare kører fladt ind til mål.

Havde ikke kigget på ruten

Magnus Cort klarede dog skærene og gennemførte den 27,2 kilometer lange enkeltstart i tiden 41 minutter og 25 sekunder.

Astana-danskeren har i forbindelse med mandagens etape, hvor hans holdkaptajn, Jakob Fuglsang, tabte et minut og 40 sekunder i sidevinden, kaldt sit hold for uorganiseret. Hans manglende viden om fredagens rute skyldes dog ene og alene ham selv.

- Der er nogen, der har været ude at kigge på ruten. Det er mere mig selv, der hverken har opsøgt det eller kigget på det, siger han.

Tidsgrænsen endte med at være otte minutter og 45 sekunder, og alle ryttere kom i mål på den rigtige side.