Dansker bliver nummer tre i kvindernes Tour de France

Cecilie Uttrup Ludwig sad med helt fremme, da kvindernes Tour de France blev kørt inden herrernes enkeltstart.

Cecilie Uttrup Ludwig skabte endnu et stort resultat, da hun fredag blev nummer tre i La Course by le Tour de France.

Det er en forbedring af sidste års placering, hvor hun blev nummer fire.

- Jeg er glad for at kunne give lidt tilbage til teamet. Hold nu op, hvor kørte de flot i dag. Vi havde to mand i udbrud, men ej! Hvor kørte de stærkt, siger Cecilie Uttrup Ludwig til TV 2 SPORT.

- Det var et rush hen til svinget, men det vidste vi godt. Og så var det bare fuld smadder opad. Marianne Vos var lidt for stærk i dag, men vi sniger os langsomt ind på hende, lyder det om finalen.

Fredagens udgave af La Course blev vundet af Marianne Vos, mens Leah Kirchmann blev nummer to. I alt var tre danskere med i feltet:

  • Cecilie Uttrup Ludwig, Bigla: Nummer 3 (+0:3)
  • Annika Langvad, Boels Dolmans: Nummer 29 (+0:14)
  • Birgitte Krogsgaard, Team Virtu Cycling: Nummer 88 (+13:02)

Hård rute

La Course 2019 blev kørt på den rute, der også køres enkeltstart på i Tour de France. Kvinderne brugte ruten som en rundstrækning, og med fem omgange kom den totale distance op på 121 kilometer.

- Sådan rute her er ekstrem hård. Det går op og ned hele tiden, og der er aldrig rigtig ro. Enten skal man passe på, når det går nedad, eller også skal man kæmpe med at køre opad. Det er anstrengende, siger TV 2s ekspert Trine Schmidt, der til daglig kører for Team Virtu Cycling.

Den første del af løbet var præget af et udbrud, der længe havde i omegnen af to minutter ned til feltet. Efter halvdelen løbet var forspringet på 1:45, men med knap 50 kilometer til mål kom der samling på tingene.

Favoritterne samlede sig forrest i feltet, og efter flere forceringer på kort tid isolerede de bedste ryttere sig i front.

Favoritgruppen med 40 kilometer igen.
Favoritgruppen med 40 kilometer igen. Foto: TV 2 SPORT

Udskilningsløb

Med cirka 40 kilometer til mål kom det første udspil, da Jasinska fra Movistar angreb fra favoritgruppen. Hun kørte solo i nogle kilometer, inden løbet eksploderede med en stribe angreb fra gruppen bagved. Her formåede Cecilie Uttrup Ludwig at holde sig til, og derfor var hun en af fem ryttere i udbrud lige inden, den sidste omgang blev indledt.

Cecilie Uttrup Ludwig sad med i udbruddet, der på et tidspunkt havde 20 sekunder ned til favoritfeltet.
Cecilie Uttrup Ludwig sad med i udbruddet, der på et tidspunkt havde 20 sekunder ned til favoritfeltet. Foto: TV 2 SPORT

Annika Langvad sad i gruppen bagved. Hun spillede en stor rolle i neutraliseringen af udbruddet. Med 25 kilometer til målstregen var der nok engang samling på de bedste ryttere, og og nok engang blev der angrebet.

Amanda Spratt fra Mitchelton-Scott skabte hurtigt et forspring på 12 sekunder, mens holdkammeraten Annemiek van Vleuten holdt igen i gruppen bagved. Favoritterne Marianne Vos (CCC) og Katarzyna Niewiadoma (Canyon // Sram) tøvede med at sætte jagten ind, og med lidt over 15 kilometer til mål var forspringet oppe på cirka 25 sekunder.

Det blev en længere jagt på Spratt, der overraskende kørte ind på den sidste kilometer med et forspring. Lige inden den sidste, stejle bakke havde Spratt et forspring på syv sekunder. Det blev dog hurtigt reduceret til nul, da vejen begyndte at hælde. Marianne Vos tordnede forbi, og hun var så suveræn, at hun nåede at tage brillerne af, inden hun fejrede sejren.

Danske Cecilie Uttrup Ludwig fulgte med i finalen, og hun spurtede sig til en tredjeplads. Leah Kirchmann fra Sunweb blev nummer to.

Vos var suveræn, da La Course skulle afgøres.
Vos var suveræn, da La Course skulle afgøres. Foto: TV 2 SPORT